Lentekriebels in de voorjaarsvakantie

Op zoek naar een leuk uitje met de kinderen in de voorjaarsvakantie? Kom dan gezellig langs bij ons in Den Haag tijdens het Lentekriebels festival!


Tijdens dit jaarlijkse jeugdtheaterfestival kunnen kinderen vanaf twee jaar zich een week lang onderdompelen in de magie van het theater. Speciaal voor onze jonge bezoekers zijn er vrolijke voorstellingen vol muziek, dans en humor. Met veertien voorstellingen, een lentewerkplaats én gezellige activiteiten is er voor ieder wat wils. Dat belooft een feestje te worden! Kom jij ook langs?

Tip: bezoek twee voorstellingen tijdens het Lentekriebels festival en krijg de tweede voor de helft van de prijs! Meer over de actie >

 • STOM (10+)

  HNTjong
  di 12 sep
  -
  vr 22 sep

  Ziggy zegt niks

  STOM is een voorstelling met heel veel live muziek, best wel grappige figuren en een behoorlijk bijdehand hoofdpersoon.    

  ‘Stom’ is een hartverscheurend pleidooi voor het tonen van kwetsbaarheid - ★★★★ NRC

  Het slimme script van Casper Vandeputte komt op gezette tijden met een verrassende twist. ★★★★ Volkskrant

Van warming-up tot dobbelspel 

Rondom een aantal voorstellingen zijn er extra activiteiten in de theaters. Zo kan je na de voorstelling Wat vreet er aan Donnie Druif (8+) gezellig meespelen met het dobbelspel in de foyer van Theater aan het Spui. Ben je iets avontuurlijker ingesteld? Neem dan een kijkje in de vier installaties van 'De Zolderzoektocht' voor de voorstelling Geen oog dicht (8+). In deze installaties ontdek je een nieuwe wereld vol beeldtaal, beantwoord je prikkelende vragen of ga je aan de slag met doe-opdrachten. Voor de kinderen die graag meedenken en kletsen is er voorafgaand aan de interactieve voorstelling Dat is toch niet eerlijk (8+)? een heuse warming-up om de hersenen alvast te laten kraken. Tijdens deze warming-up gaan de kinderen aan de slag met de vraag ‘Wat is wel en wat is niet eerlijk?’. Schuif je ook aan?

Toegankelijkheid 

De voorstelling Erik of het klein insectenboek (8+) is zowel toegankelijk gemaakt voor mensen met hoge prikkelgevoeligheid als voor blinden en slechtzienden. Voorafgaand aan de voorstelling is er een ‘meet en feel’ en tijdens de voorstelling verzorgt een blindentolk audiodescriptie.

Meer over HNTonbeperkt