Black Emancipation serie

Met de Black Emancipation toneelserie zie je voorstellingen van theatermakers met een bi-culturele achtergrond die de wereld van nu duiden. In de meeste gevallen eten we samen voorafgaand aan de voorstelling en is er een inleiding vanuit een niet-westers perspectief.

6 voorstellingen, inclusief maaltijden voor slechts € 125

Als je meedoet aan de hele serie, betaal je slechts € 125 voor de hele reeks inclusief de maaltijden. Natuurlijk kan je ook de voorstellingen los bezoeken - voor slechts € 12,50 extra eet je mee. Voeg de maaltijd toe aan je winkelmandje in het online bestelproces. Maar de hele serie kopen is natuurlijk leuker en veel voordeliger.

Bestel de serie

Hieronder zie je een overzicht van alle voorstellingen in deze serie!

Ga hier terug naar het overzicht van alle toneel- en danskijkseries. 

 • Make Women Come

  Nina de la Parra
  wo 28 feb

  Overal waar vrouwen wonen, wil Nina de la Parra spelen. O, en overal waar mannen wonen trouwens ook. Want hoewel we echt ons best doen elkaar beter te begrijpen, valt er nog zoveel te
  leren, bij elkaar te brengen, uit te schreeuwen, te bespreken, verlangen, te voelen en
  te lachen. Om waar we nu staan, onze afkomst, onze toekomst. En wat is er dan een
  beter medicijn dan de rauwe, humoristische, overrompelende, grenzen verkennende,
  hokjes doorbrekende theatertornado van Nina de la Parra. Kind van twee landen,
  dochter van toneel en comedy, sister van iedere vrouw.

 • Roué Verveer

  Gewoon Roué
  za 16 mrt

  Roué Verveer speelt dit seizoen alweer zijn 10de cabaretvoorstelling Gewoon Roué. En het is tijd om dat te vieren! 

   

  Voorafgaand aan deze voorstelling bieden we de mogelijkheid om te dineren in ons restaurant. Een reservering maak je gemakkelijk in het bestelproces van je kaartje. Het menu kan je hier bekijken.

   

 • Brown Sugar Baby

  (try-out) Het Nationale Theater | Eric de Vroedt
  zenuwslopende komedie met live jazzmuziek
  do 11 apr

  Brown Sugar Baby is een swingende en zenuwslopende komedie over een Indische jazzband in de turbulente nadagen van de Nederlandse kolonie. Deze nieuwe voorstelling van Eric de Vroedt (De eeuw van mijn moeder) wordt gespeeld door elf muzikanten en acteurs, met onder anderen Hein van der Heijden, Esther Scheldwacht en Mariana Aparicio.  

 • The Last Poet

  Toneelschuur Producties | Nita Kersten
  do 16 mei

  Voor The Last Poet laat Nita Kersten zich inspireren door het werk van ​‘The Last Poets’, een collectief van dichters en muzikanten uit de tijd van de civil rights movement in de Verenigde Staten. 

 • Theater voor Keti Koti

  Het Nationale Theater - Kula Skoro
  ma 1 jul

  Op 1 juli speelt tijdens Keti Koti een nieuwe voorstelling in regie van Barbara Willemsen en Kula Skoro. Zij werken voor deze productie samen met een collectief jonge makers.

  Deze voorstelling speelt in het programma van Theater voor Keti Koti en maakt onderdeel uit van de Black Emancipation Serie - deelnemers aan deze serie mogen gratis meelopen met de Wandeling Den Haag en Slavernij.

  Meer informatie over de voorstelling volgt.

 • SPAfrica

  Julian Hetzel
  vr 16 feb

  SPAfrica is een performance over empathie en extractivisme. Het project onderzoekt hoe kapitalisme verbonden is met racisme. Julian Hetzel en Ntando Cele bundelen hun krachten om de grenzen van empathie te verkennen – het vermogen om je in te leven in wat een ander voelt en ervaart. Wat als empathie de bestaande machtsstructuren niet opheft of verandert, maar juist bestaande privileges versterkt? SPAfrica legt de problematische werking en het verborgen racisme van empathie bloot.