Aflevering 4: De wereld in haar hoofd

Een meisje had aan de aarde gedacht en alles erop. En om eraan te kunnen denken moest de aarde passen in haar hoofd, en toen liep ze dus ineens met een hoofd vol aarde rond. Maar is de wereld en alles erop wel veilig in het hoofd van een klein meisje? Ze besluit de aarde terug te brengen naar waar deze haar hoofd ingeglipt is.

Tip! Nog niet genoeg van dit verhaal? Ga dan aan de slag met het educatiemateriaal.

Dit verhaal wordt voorgelezen door Tamar van den Dop.

Over Marie Groothof

Schrijver van De wereld in haar hoofd

 

Marie Groothof (1981, Oostzaan, NL) startte in 2020 aan de schrijvers-vakschool en studeerde in 2008 af aan de Mimeschool in Amsterdam. De afstudeerklas formeerde vervolgens het mimegezelschap Schwalbe. Daarnaast werkte ze in het theater onder anderen met Jakop Ahlbom, Susanne Kennedy, Lieke Benders, Boogaerdt/Van der Schoot, Noël Fischer & Jetse Batelaan.

De familiepodcast

De familiepodcast is serie van originele, avontuurlijke en filosofische verhalen die je anders naar de wereld laten kijken. Verhalen om even weg te dromen, om je verbeelding op te rekken, om nieuwe woorden te leren kennen, om aan de drukke wereld te ontsnappen en om ouderwets lekker te worden voorgelezen door de mooiste stemmen van Nederland. 

Beluister alle verhalen