Het Nationale Theater inclusief

Het Nationale Theater maakt en presenteert voorstellingen voor iedereen. Voor jong en oud, arm en rijk, hoger en lager opgeleid, met en zonder beperking en voor diverse culturele achtergronden. Als er drempels zijn om het theater te bezoeken halen we die weg of verlagen de drempel. Samen met diverse maatschappelijke organisaties ontwikkelen we programma’s om het theaterbezoek voor iedereen waardevol te maken. Van een rondleiding, speciale inleiding, workshop, discussie, een gezamenlijke maaltijd of een korting op de voorstelling.

We zoeken aansluiting bij herdenkingen en vieringen. Zo verwelkomen wij ieder jaar Sinterklaas en Dieuwertje Blok, vieren wij de afschaffing van de slavernij, doen wij mee aan Theater Na de Dam, hosten de dag van de Marrons en zijn wij een podium van het Gnawa festival. Met onze programmering willen wij recht doen aan de bevolkingssamenstelling van de stad. Wij horen graag de verhalen van bi-culturele theatermakers zoals Nasrdin Dchar, Raymi Sambo en Sadettin Kirmiziyüz en ook van nieuwe jonge theatermakers.

Met de theaterseries Moksi Patu en Salaam presenteren wij voorstellingen van theatermakers met een bi-culturele achtergrond. In de meeste gevallen eten we voorafgaand aan de voorstelling samen en is er een inleiding vanuit een niet-westers perspectief.

Theater is de aanleiding voor een goed gesprek, inzicht in een andere denkwijze en de ultieme plek om verhalen te delen. De verdieping vindt plaats op verschillende momenten en op verschillende plekken. Van dialoogtafels in buurthuizen tot HOT-avonden in de grote zaal van de Schouwburg. Theater voedt het gesprek.

Het Nationale Theater wil op alle vlakken inclusief zijn. Zo kijken wij goed naar ons personeelsbestand en we koesteren de diversiteit aan acteurs die in onze voorstellingen spelen.

Wij doen met 19 andere theaters en gezelschappen in heel Nederland mee aan het project Theater Inclusief. We werken daarin samen aan een meer diverse en inclusieve aanpak in de hele theatersector.

 

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie