Theater Inclusief

Het Nationale Theater maakt deel uit van de samenwerking Theater Inclusief. In 2017 hebben Internationaal Theater Amsterdam, Noord Nederlands Toneel, Het Zuidelijk Toneel, Theater Rotterdam, Tryater, Het Nationale Theater, Toneelgroep Oostpool, Toneelgroep Maastricht, Theater Utrecht, Theaters Tilburg, Theater aan het Vrijthof, Stadschouwburg Utrecht, De Harmonie, De Lawei, Chassé, De Oosterpoort en Stadschouwburg Groningen, Musis & Stadstheater Arnhem, Parktheater Eindhoven, Parkstad Limburg Theater samen het initiatief genomen de podiumkunsten een betere representatie te laten zijn van de samenleving. 

Dit heeft geresulteerd in het driejarige stimuleringsprogramma Theater Inclusief dat in september 2018 van start is gegaan. Het wordt medegefinancierd door het Ministerie van OCW, het VSB Fonds en het Bank Giro Loterij Fonds. 

Dit praktisch opgezette programma, dat uitgaat van peer education, helpt ons het DNA van onze organisaties te veranderen en open te stellen voor een diverse samenleving. Aan de hand van praktijkonderzoek en intervisie richten wij ons in seizoen 2018/2019 op publiek, in seizoen 2019/2020 op programmering en in seizoen 2020/2021 op stedelijke partners en stadsprogrammering. Parallel daaraan werken wij actief aan een inclusief HR-beleid via workshops en volgen wij unconscious biastrainingen met onze organisatie. 

Neem voor informatie contact op via inclusief@hnt.nl

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie