Noël Fischer

Noël Fischer (1966) is artistiek leider van HNTjong. Haar voorstellingen kenmerken zich door een fysiek rauwe, beeldende aanpak van grensverleggende, soms controversiële onderwerpen. Ze ondermijnt in haar werk alle vaststaande ‘hokjes’ van gender, kleur en klasse. Haar inspiratie vindt ze middenin de samenleving en ze regisseert nieuw geschreven teksten naast actuele (jeugd) bewerkingen van bestaand toneelrepertoire.

Regisseert dit seizoen Let's Talk About Sex en Romeo & Julia.

Biografie

Noël Fischer is haar theaterloopbaan begonnen als dramaturge en schijfster. Sinds 2001 is zij actief als regisseuse en was o.a. tot 2013 artistiek leider van jeugdtheatergezelschap BonteHond. Vervolgens werd zij artistiek leider van NTjong, de jeugdtheater afdeling van het Het Nationale Toneel, dat na de fusie doorging als HNTjong.

Haar voorstelling Trojan Wars (2021) won in 2022 de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie van het afgelopen seizoen. Ook ontvangt Bram Suijker in dat jaar de Louis d'Or, de prijs voor de meest indrukwekkende dragende rol, voor zijn rol als Achilles in Trojan Wars.