Wij zijn Het Nationale Theater

Wat willen we bereiken?

In onze zalen komen mensen samen. Beleef de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3. Plekken met een eigen karakter, maar bij alle drie maak je samen iets mee. Een voorstelling is ook een voorstel, een suggestie. We stellen voor hoe het niet moet en wel kan. Of andersom. We schieten uit, maken het vreemde normaal en de norm steeds vreemder. We herdenken ons gedeelde verleden en we vieren de feesten die ons binden.   Meer over dit verhaal lees je hier of bekijk al onze producties van dit seizoen.

Den Haag, Roerig en Scheef

We zitten in Den Haag, de stad van Vrede en Recht, tussen de ministeries en het politieke schouwspel–daar moeten we iets mee. Dit komt samen in onze zalen: praat mee over macht en onmacht, herken eenzaamheid en vier de vreugde. Bakkelei, lach de avond vol, maak poëzie punk. Klassieke stukken krijgen een draai en verhalen van toen blijken nu ook te gelden. Nieuw talent wrikt los wat vastzit en dat is belangrijk, zeker in deze stad.   

Dit is jouw plek

Thuis is waar je jezelf kan zijn en bij ons kan dat ook. Kinderen, jongeren en volwassenen maken steeds opnieuw kennis met theater. Mensen met een beperking, zichtbaar of onzichtbaar mogen geen belemmering ervaren om naar het theater te komen. We onderzoeken samen hoe een theaterbezoek zo prettig mogelijk is. We veranderen de stoelen, het licht, het geluid, verzorgen audiodescriptie, en regelen een gebarentolk. In de zaal vind je je eigen plek, ook als je gewoon voor de lol komt. Welkom, er gebeurt van alles en naderhand praten we na.   

Neem plaats, maak mee.