Bas de Brouwer

Workshop

Distorted Rap Body / Chopped and Screwed Body

Voor haar nieuwe voorstelling DARKMATTER put choreografe Cherish Menzo uit de hiphop- en rapcultuur, posthumanisme en afrofuturisme; een stroming die zich richt op een toekomst waarin zwarte mensen in een hypertechnische en gedekoloniseerde wereld leven. Of waarin kolonisatie nooit heeft plaatsgevonden. 

Om haar universum te creëren, vond Cherish inspiratie in de ruimte. In donkere materie, waar sterren en zwarte gaten elkaar ontmoeten en met elkaar botsen. Juist in deze botsingen kan een nieuw, (afro)futuristisch en raadselachtig lichaam ontstaan. Precies dáár kan je een nieuwe bewegingstaal ontwikkelen.

Als onderdeel van de zoektocht naar het project DARKMATTER, wil Cherish Menzo samen met vocal coach Daniel Bonsu met jou een duurzame dialoog aangaan over de representatie van het Zwarte lichaam in de podiumkunsten. Dit doen ze door middel van de workshop, Distorted Rap Body / Chopped and Screwed Body, waarin je kennis zult maken met de Chopped and Screwed techniek.

Om een indruk te krijgen kun je via de knoppen hier onder meer lezen over het project en/of twee korte video's bekijken van een eerdere workshop:

DARKMATTER   Behind the scenes

Een zoektocht naar een nieuwe vorm voor en manier van kijken naar het Zwarte lichaam en de complexe buitenwereld waartoe het zich verhoudt.

Over Chopped and Screwed

Chopped and Screwed is een techniek van remixen die oorspronkelijk werd gebruikt bij hiphopmuziek. De techniek werd ontwikkeld in de Houston hiphopscene in de vroege jaren negentig door DJ Screw. De geschroefde techniek wordt bereikt door het tempo te vertragen tot 60 en 70 kwartnoten per minuut en technieken toe te passen als het overslaan van beats, recordscratching, stop-time, en het aantasten van delen van de oorspronkelijke compositie om een "gehakte" versie van het nummer te creëren.

Je zult samen met Cherish en Daniel onderzoeken hoe je deze techniek kunt vervormen naar je eigen lichaam en stem. En omdat dit een techniek is die veel in de voorstelling DARKMATTER terugkomt, biedt een deelname aan deze workshop jou de kans om deze unieke zang- en bewegingsstijl te ontwikkelen.

We nodigen graag mensen uit met verschillende achtergronden en leeftijden (vanaf 16 jaar) die geïnteresseerd zijn in het deelnemen aan de zoektocht. Ook als je geen artistiek beroep of achtergrond hebt, ben je welkom om je aan te melden.

Waar en wanneer?

De workshop vindt plaats op: Donderdag 2 februari om 19:00u – 22:00u

Locatie:
Theater aan het Spui
Spui 187
2511BN Den Haag

De voertaal zal Nederlands zijn.

Wij vragen je vriendelijk om op aangegeven dag en tijdstip aanwezig te zijn, aangezien dit een vereiste is om deel te nemen. Als blijk van waardering voor je inzet bieden wij 2 vrijkaarten aan zodat je één van de voorstellingsdagen van DARKMATTER, op vrijdag 3 februari en zaterdag 4 februari, kunt bezoeken en iemand mee kunt nemen.

Hoe inschrijven?

Je kan je aanmelden tot 26 januari door je naam, leeftijd, een foto van jezelf en een paar zinnen over je motivatie om deel te nemen te mailen naar publiciteit@hnt.nl

Cherish zal dan uiterlijk 30 januari contact met je opnemen.