Tussen jou en mij

Leedvermaak vertelt het verhaal van drie generaties uit een familie. In Tussen jou en mij brengen we twee generaties met elkaar in contact; het publiek en jongeren uit de stad. In de foyers van de theaters gaan zij tijdens de twee pauzes het gesprek met elkaar aan. In een speciaal ontworpen installatie delen ze momenten over wat kenmerkend is voor hun generatie en wat er (on-)besproken blijft in hun familie.

Dit project wordt gerealiseerd door HNTeducatie & Interactie. De afdeling creëert en faciliteert contextprogrammering in het kader van de voorstellingen van en in Het Nationale Theater. Zo bereiken we jaarlijks 50.000 scholieren uit het primair en voortgezet onderwijs, worden er inleidingen en nagesprekken ontwikkeld, maakt HNTonbeperkt voorstellingen toegankelijk voor bezoekers met een beperking en is HNTinclusief erop gericht om het DNA van onze organisatie te veranderen en open te stellen voor een diverse samenleving.

Mede mogelijk gemaakt door vfonds

Vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) kan mede dankzij inkomsten uit loterijen jaarlijks ruim 200 initiatieven steunen die, vanuit de lessen getrokken uit oorlog en conflict, bijdragen aan onze sterke democratische rechtsstaat en vreedzame samenleving. Verschillende generaties worden zo gestimuleerd zich hier actief voor in te zetten.

“De uitdagingen waar we als maatschappij voor staan, vragen om nieuwe belangstelling en bewustwording. Met aandacht voor de lessen uit het verleden, bouwen met steun van vfonds jaarlijks honderden initiatieven aan een vrije en vreedzame toekomst waar iedereen aan bij kan dragen.

Daarom is vfonds is trotse partner van de Leedvermaak trilogie. Het Nationale Theater laat hiermee zien hoe oorlog doorleeft in de samenleving en in het besef van de waarde van vrijheid. Zo faciliteert het gezelschap het gesprek over vrijheid tussen jong en oud. Wat is vrijheid? Wat betekent dit voor jou, voor een ander en voor een generatie nieuwkomers met recente oorlogservaringen?”