Eva Line de Boer

Eva Line de Boer won in 2019 de Charlotte Köhler prijs en in 2016 ontving ze de BNG Nieuwe Theatermakersprijs. Ze heeft een fascinatie voor wat mensen over zichzelf delen en hoe ze zich laten zien in het openbaar. De afgelopen jaren maakte ze bij verschillende gezelschappen voorstellingen voor volwassenen zoals In vrede, Zeventien, Tutorial: the art of living en Dit gebeurt allemaal tegelijk.

Zij regisseert komend seizoen bij HNTjong Emoji Explosie

Biografie

Eva Line de Boer maakt theater. Haar werk is als een ontploffend hoofd vol emoji’s, de veelheid past goed bij de hoge prikkeldichtheid van deze tijd. Haar voorstellingen spelen zich af in het gebied tussen online en offline, fantasie en werkelijkheid, dood en leven. 

Samen met haar artistiek team streeft ze naar totaaltheater waarin alle disciplines gelijkwaardig zijn. Elk detail is geregisseerd en uitgedacht en met grondig onderzoek, precieze compositie, doordacht visueel beeld en uitvergroot fysiek gedrag creëren ze telkens weer een heel eigen wereld, waarin personages zich verhouden tot thema’s als identiteit, de dood en eenzaamheid.

Eva studeerde in 2014 af aan de regieopleiding van Toneelacademie Maastricht en volgde daarna de Master Theater. Ze ontwikkelde haar eigen werk bij Festival Cement, binnen het ontwikkelingstraject van PLAN Brabant en met een Nieuwe Makers Regeling van het FPK. Sinds 2020 ontvangt zij met haar eigen stichting Euphoria structurele subsidie en maakt ze co-producties met HNTjong & Het Zuidelijk Toneel. Naast haar eigen werk regisseert ze in opdracht van o.a. Likeminds, Theater Bellevue, Zeelandia, Theatergroep Carver, Marjolijn van Heemstra/ Sadettin Kirmiziyüz en Berg&Bos.

Eva ontving de Ton Lutz Award voor de meest veelbelovende afstudeerregie met Euphoria (Its Festival, 2014). Ze kreeg de René Lobo Stok voor Lef, durf & moed (Toneelacademie Maastricht, 2014). In 2016 won zij de BNG Bank Nieuwe Theater­makers­prijs 2016 met Dit gebeurt allemaal tegelijk. En in 2019 ontving zij de Charlotte Köhler prijs.

Eva maakte bij HNTjong de voorstellingen Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie (2019) en Oma is een avatar (2022). In 2023 maakt ze de voorstelling Emoji Explosie (8+).