Eva Line de Boer

Eva Line de Boer won in 2019 de Charlotte Köhler prijs en in 2016 ontving ze de BNG Nieuwe Theatermakersprijs. Ze heeft een fascinatie voor wat mensen over zichzelf delen en hoe ze zich laten zien in het openbaar. De afgelopen jaren maakte ze bij verschillende gezelschappen voorstellingen voor volwassen zoals In vrede, zeventien, tutorial the art of living en dit gebeurt allemaal tegelijk.

Zij regisseerde afgelopen seizoen bij HNTjong Oma is een avatar

Biografie

Eva Line de Boer regisseert theater en film. Haar werk kenmerkt zich door een sterke stilering van gedrag. Hoe zien mensen eruit in bepaalde situaties en hoe verschuilen ze zich achter de façade van hoe ze denken dat het eruit zou moeten zien? In haar voorstellingen is altijd sprake van een zeker overbewustzijn bij de personages, omdat ze bekeken worden door anderen. Zo verwerkten de figuren in Euphoria hun rouw in het format van een show, werden de mensen in Little Black Dress tentoongesteld en was Familieopstellingen een openbare therapiesessie. In de poging het leven hanteerbaar te maken schuilt voor Eva de hoop. We kunnen de poging alleen zien als we heel nauwkeurig kijken. Naar de wereld als een poppenkast, naar elkaar en naar onszelf.
(via Festival Cement)

Eva ontving de Ton Lutz Award voor de meest veelbelovende afstudeerregie met Euphoria (Its Festival, 2014). Ze kreeg de René Lobo Stok voor lef, durf & moed (Toneelacademie Maastricht, 2014). In 2016 won zij de BNG Bank Nieuwe Theater­makers­prijs 2016 met Dit gebeurt allemaal tegelijk. En in 2019 ontving zij de Charlotte Köhler prijs.