Altijd dichtbij: terugblik op één jaar afstand bij Het Nationale Theater 

Precies een jaar nadat we met alle collega’s van Het Nationale Theater tegelijk hoorden dat we dicht moesten, blikken we terug op het jaar 2020. Een jaar vol spanning, onzekerheid, mogelijkheden, tweede kansen, ellende, teleurstellingen en creativiteit. Op de plek waar het toen begon: de grote zaal van de Koninklijke Schouwburg. 

Journalist Yasmina Aboutaleb gaat in gesprek met onze collega’s. Acteurs, educatiemedewekers, programmeurs, marketeers, regisseurs en programmamakers vertellen hoe zij het jaar hebben ervaren. Over de voorstellingen die we hebben moeten missen, maar ook over de creativiteit die de crisis brengt.

Meer over de talkshow

Wil je op de hoogte blijven?

Gelukkig kunnen we doorgaan met het maken van nieuwe voorstellingen. Romana Vrede en performance OTION vertellen samen 127 verhalen van verzetshelden tijdens de slavernij in Tijd zal ons leren. De theaterthriller The Nether is nét af en we wachten op het moment dat we mogen spelen. Honderden klassen zien op dit moment via een stream de voorstelling Het Experiment in regie van Casper Vandeputte. Ook zijn we begonnen met De eeuw van mijn moederde nieuwe voorstelling van Eric de Vroedt. Laat hieronder je gegevens achter, dan geven we je een seintje als de kaartverkoop start.

The Nether
Het Experiment
Tijd zal ons leren
De eeuw van mijn moeder
Ik wil ook graag de reguliere nieuwsbrief ontvangen
 

Wil je graag iets bijdragen?

Je kan gemakkelijk een eenmalige donatie doen aan Het Nationale Theater. Zo steun je onze projecten, zoals het toegankelijk maken van theater voor iedereen. Heel erg bedankt!