Paul van Vliet is overleden

wo 26 apr.

In onze tijd van “Je moet! Je moet!”

ben ik altijd weer blij

als de toneelmeester van de Koninklijke Schouwburg

voor aanvang tegen me zegt:

“Paul, je mág beginnen”.

- Paul van Vliet

Cabaretier Paul van Vliet is op 87-jarige leeftijd overleden. Na een kort ziekbed stierf hij dinsdagavond 25 april in zijn huis in Den Haag. Wij zijn dankbaar voor alle verhalen die hij op zijn geliefde Haagse podium met ons publiek heeft willen delen ♥.

Zondagmiddagen met Paul van Vliet

Sinds 2012 speelde Paul zijn solovoorstelling Zondag in Den Haag exclusief in 'zijn' Koninklijke Schouwburg. Bezoekers kwamen van Groningen tot Limburg naar Den Haag om te genieten van de verhalen en liedjes die hij met zijn prachtige stem voordroeg. Vanaf 2015 speelde hij zijn vervolgvoorstelling Alleen op zondag. Maar liefst 60.000 bezoekers hebben Paul van Vliet gezien in de Koninklijke Schouwburg.

In 2018 speelde Paul zijn laatste Alleen op zondag. Paul kreeg toen een zelfportret cadeau dat tot op de dag van vandaag een ereplekje heeft in de Koninklijke Schouwburg. Wij zijn Paul van Vliet eeuwig dankbaar voor de dierbare zondagmiddagen.

Sleutel van de Koninklijke Schouwburg

In 2014 ontving Paul van ons symbolisch de sleutel van de Koninklijke Schouwburg. Hij was de eerste in de 210-jarige geschiedenis van de schouwburg die zo werd geëerd. "Paul is thuis in de Koninklijke Schouwburg," vertelde de toenmalige directeur Hedwig Verhoeven. En dat zal hij altijd blijven.

Wij wensen Lidewij en zijn dierbaren alle sterkte.

Foto: Roy Beusker