Nieuwsoverzicht

Nieuws

Exclusieve try-outs Beau Schneider en Britte Lagcher in zoldertheater van Koninklijke Schouwburg

De voorstelling Constellations is vanaf de première in Londen in 2012 een hit. Het stuk is geschreven door de Engelse toneelschrijver Nick Payne en wordt wereldwijd gespeeld van Amerika tot Peru. In oktober zijn niemand minder dan Beau Schneider en Britte Lagcher te zien als het liefdeskoppel in de Nederlandse versie van Constellations. De try-outs vinden plaats in het Paradijs, het zoldertheater van de Koninklijke Schouwburg. 
Lees verder
Nieuws

Het Nationale Theater wint 2 belangrijke theaterprijzen

Op zondagavond 15 september won tijdens het Gala van Het Nederlands Theater in Amsterdam Mark Kraan de Arlecchino, de prijs voor de indrukwekkendste mannelijke, ondersteunende acteursrol van het Nederlands theaterseizoen. Hij won deze prijs voor zijn rol in Cinema, een coproductie van Toneelgroep Oostpool en Het Nationale Theater. Vanaf 4 oktober is Mark Kraan te zien in de HNTproductie Sexual Healing, ook een regie van Jeroen De Man.
Lees verder
Nieuws

Nieuwe reeks! Lezen met Het Nationale Theater

Nieuwsgierig naar onze theaterteksten? Lees met ons mee!

Theaterteksten komen tot leven met het project ‘Lezen met Het Nationale Theater’. Lees met een groep theaterliefhebbers een theatertekst onder deskundige begeleiding en ontdek de diepere lagen. Door de tekst anders uit te spreken, je stem te veranderen of je ademhaling aan te passen krijgen zinnen een geheel andere betekenis. Dit seizoen lezen wij de tekst van de voorstellingen Sexual Healing, De Gebroeders Leeuwenhart en de reprise Othello.

 

Lees verder
Nieuws

HNTeducatie pakt uit bij start nieuwe schooljaar

HNTeducatie, de educatieafdeling van Het Nationale Theater, organiseert tijdens de eerste week van het nieuwe schooljaar maar liefst 101 workshops en theaterdagen voor verschillende middelbare scholen in Den Haag.

Lees verder
Nieuws

Theaterliefhebber: Olivier (9) is een echte fan

Olivier is dol op theater. Al toen hij heel klein was ging hij naar de peutervoorstellingen in het Paradijs van de Koninklijke Schouwburg. Nu gaat hij in de vakanties naar festivals: De Betovering en Lentekriebels in Theater aan het Spui. Ontmoet hij ieder jaar Sinterklaas in het echt wanneer de Sint Theater aan het Spui bezoekt – met Dieuwertje Blok! Olivier is 9 – niet meer de jongste bezoeker, maar nog steeds een heel trouwe.

Lees verder
Nieuws

Hergebruik van meubels en kostuums voor The Children

Het stuk The Children was een groot succes in Londen en New York. Lucy Kirkwood zocht naar een nieuwe manier om over klimaatverandering te schrijven, gedreven vanuit de emoties in plaats van door het intellect. Lees hier het interview met kostuumontwerper Lotte Goos en decorontwerper Maze de Boer. 

 

Lees verder
Nieuws

Orkater wint Prijs van de Kritiek

Muziektheatergroep Orkater krijgt de Prijs van de Kritiek 2019. De verzamelde Nederlandse theatercritici verlenen het gezelschap deze eer voor de constante hoge kwaliteit in voorstellingen en haar voortdurende vernieuwing. 

Lees verder
Nieuws

Klimaatvoorstelling The Children verduurzaamt Het Nationale Theater

The Children van Het Nationale Theater gaat op zaterdag 14 september in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Dit internationaal bejubelde stuk maakt het klimaatprobleem invoelbaar door generaties tegenover elkaar te stellen. Lucy Kirkwood schreef het gedreven door emotie in plaats van door intellect. “De voorstelling belicht het klimaatprobleem op een fantastische manier”, zegt regisseur Eric de Vroedt. “En het inspireerde ons om anders te gaan werken.”

Lees verder
Nieuws

HNT Studio's is nieuwe locatie dagkassa Het Nationale Theater

De dagkassa van Het Nationale Theater in Den Haag bevindt zich vanaf vandaag, maandag 26 augustus, op een nieuwe plek: de HNT Studio's.

 

Lees verder
Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie