Nieuwsoverzicht

Nieuws

Talkshow over gaswinning in de Koninklijke Schouwburg

Vooruitlopend op de parlementaire enquête organiseert Theatergroep Jan Vos een talkshow over de gaswinning in Groningen in de Koninklijke Schouwburg. De talkshow vindt plaats voorafgaand aan de voorstelling GAS op 22 november. Aan de hand van getuigenissen van politici, geologen, gedupeerden en andere betrokkenen wordt onderzocht wat er mis ging in het Groningse aardbevingsdossier. Te gast zijn: geoloog Peter van der Gaag, oud vice-voorzitter van de OVV Erwin Muller en Liesbeth van Tongeren, voormalig lid van de Tweede Kamer voor Groen-Links. De talkshow is gratis toegankelijk.

Lees verder
Nieuws

Othello, dé Shakespeare-hit van Daria Bukvić is terug, nu in de grote zaal !

Daria Bukvić komt in 2020 terug met een grote zaal versie van haar succesvolle bewerking van Othello, met een aantal nieuwe acteurs. Naast o.a. steracteurs Rick Paul van Mulligen en Werner Kolf wordt de oude cast aangevuld met Gouden Kalf winnares Melody Klaver, Charlie Chan Dagelet en Jord Knotter. Bukvić werd in 2018 voor haar gedurfde interpretatie van deze Shakespeare-klassieker beloond met sterrenrecensies, nominaties en uitverkochte zalen. In 2020 maakt deze voorstelling de logische stap naar de grote zalen in Nederland en België.

Othello gaat zaterdag 18 januari 2020 in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Lees verder
Nieuws

Bijgeboekt: Nasrdin Dchar en Fadua El Akchaoui met Mabrouk

Dit jaar vieren we vijftig jaar Marokkaanse arbeidsmigratie. Speciaal voordeze gelegenheid schreven Nasrdin Dchar en Fadua El Akchaoui de voorstelling Mabrouk, wat 'gefeliciteerd' betekent. Een voorstelling vol verhalen en gedeelde herinneringen in een uitbundige samensmelting van theater, livemuziek door het Amsterdams Andalusisch Orkest en visuals van Bouba Dola. Mabrouk is op zondag 16 februari te zien in Theater aan het Spui!

Lees verder
Nieuws

Harrie Jekkers speelt extra zomervoorstellingen

Deze zomer ben je weer van harte welkom bij Het Nationale Theater. Harrie Jekkers speelt vanaf 3 juli 2020 een extra reeks voorstellingen in de Koninklijke Schouwburg. Al 32.000 mensen kochten kaarten voor Jekkers' solovoorstelling Achter de duinen, die hij vanaf september 2018 exclusief in Den Haag speelt. In juli speelt hij zijn succesvoorstelling voor de allerlaatste keer. Ben je erbij?

Lees verder
Nieuws

Jongeren reageren op The Children

Schrijfster Lucy Kirkwood gaf haar stuk de titel The Children mee. De voorstelling is, naast een vreselijk goed geschreven relatiedrama, een handreiking aan de volgende generatie. Aan de kinderen van nu. Welke wereld laten wij hen na? HNT betrok jongeren uit het hele land en stelde hen de vragen: “Wat vind jij eigenlijk van hoe er nu om wordt gegaan met het klimaat? Moeten we nu handelen of wordt het allemaal een beetje overdreven?” Hun brieven aan regisseur Eric de Vroedt zijn soms poëtisch, soms recht voor z’n raap, maar allemaal even onontkoombaar. 

Lees verder
Nieuws

Een unieke voorstelling waarin dans en toneel elkaar vinden

Toneelgroep Oostpool en dansgezelschap ICK Amsterdam slaan de handen ineen voor een unieke theatervoorstelling waarin dans en taal elkaar vinden in een zoektocht naar liefde. Dit resulteert in de maatschappelijke romcom: All Over - Acts of Love

Lees verder
Nieuws

Exclusief kunstcollege Henk van Os in de Koninklijke Schouwburg

Vervalsingen en kopieën, restauraties, bombardementen, beschietingen en overstromingen; kunst kan kapot. Henk van Os, de bekendste kunsthistoricus van Nederland én oud-directeur van het Rijksmuseum, geeft een exclusief theatercollege over de meest uiteenlopende avonturen met kunstwerken als kwetsbare voorwerpen. Het theatercollege vindt plaats op dinsdag 19 november, exclusief in de Koninklijke Schouwburg.

Lees verder
Nieuws

De Gebroeders Leeuwenhart première

De Gebroeders Leeuwenhart is in première! Tijdens Festival de Betovering startte de tournee van deze 8+ voorstelling. De kaarten vliegen de deur uit. Dus wil je er nog heen, wees er snel bij!

"Het is heel moeilijk jezelf niet te verliezen in de fantasiewereld van De gebroeders Leeuwenhart." ★★★★ De Volkskrant

TIP!
Rick Pauk van Mulligen & Teun Luijkx zitten zaterdag 26 oktober bij het TV programma ZAPP live op NPO3 om 9:45-10:30

Lees verder
Nieuws

Programma De Aarde is HOT bekend!

De Aarde is HOT op maandag 18 november is de eerste HOT-avond van dit seizoen. Een inspirerende avond met gesprekken en discussies, muziek, poëzie en lofzangen, waarin alles draait om de aarde. Aan dit programma doen mee: Ewald Engelen (financieel geograaf), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), de HNT huisband, Marjan Minnesma (cultuuractivist en directeur van Urgenda), De Poezieboys, acteur Jaap Spijkers en wetenschapsfilosoof en optimist Maarten Boudry. 

En dat allemaal voor maar € 10! 

Lees verder
Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie