Nieuwsoverzicht

Othello - Het Nationale Theater
Nieuws

Tips van programmeurs Miel & Mark

Heb jij alle zalen van Het Nationale Theater al ontdekt? Momenteel is het Mix & Match: 3 voorstellingen voor €39! Dé kans om de mooiste voorstellingen te bezoeken in zowel Koninklijke Schouwburg als Theater aan het Spui en Zaal 3. Er zijn in totaal 15 voorstellingen te kiezen; nogal wat combinaties mogelijk dus! Gelukkig zijn daar onze programmeurs Miel en Mark die je verder helpen.

Lees verder
Nieuws

Extra voorstelling Het Huwelijk van Huub Stapel nu in verkoop

Huub Stapel komt terug naar de Koninklijke Schouwburg! Hij stond in december 2019 twee keer voor een volle zaal met zijn solovoorstelling Het Huwelijk. Daarom is hij volgend seizoen nog één keer bij ons te zien op vrijdag 15 januari 2021. De kaartverkoop is gestart.

Lees verder
Nieuws

Expositie Tom Schenk in de Koninklijke Schouwburg

Tom Schenk is sinds 1970 verbonden aan theater. Hij ontwierp decors voor o.a. de Haagse Comedie en Het Nationonale Toneel. Van 1978 tot 2000 bepaalde hij als ontwerper het gezicht van Toneelgroep De Appel.

Naast decorontwerper is Schenk ook kunstenaar. Van zaterdag 22 februari tot en met zondag 1 maart is zijn expositie te zien in de klassieke foyers van de Koninlijke Schouwburg. Deze unieke tentoonstelling toont voornamelijk zijn schilderijen van de laatste jaren. 

Lees verder
Nieuws

Tip van Romana Vrede: Uniform

Uniform, een ode aan de meeloper, met choreografie van Nastaran Razawi Khorasani. Deze voorstelling ging in première op festival Oerol 2018 en wordt wegens succes hernomen. Lees hieronder waarom actrice Romana Vrede vindt dat iedereen deze voorstelling moet zien. 

Lees verder
Nieuws

10 tips voor 2020

De programmeurs van Het Nationale Theater kijken vooruit naar het nieuwe jaar en geven hun theatertips. Waar kijken zij zelf naar uit in de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3? 

Lees verder
Nieuws

Hoogtepunten van 2019

Er stonden maar liefst 851 voorstellingen in de zalen van Het Nationale Theater in 2019. Wij vroegen aan Cees Debets - directeur theater van Het Nationale Theater - en onze programmeurs wat hét hoogtepunt van 2019 was in Zaal 3, Theater aan het Spui of de Koninklijke Schouwburg. 

Lees verder
Nieuws

Meer bezoekers dan ooit voor Het Nationale Theater

Het Nationale Theater kijkt terug op een succesvol 2019, met nominaties, prijzen en meer bezoekers dan voorheen in Den Haag en in het land. Een bewogen jaar met vreugdevuren, klimaatstakingen en erkenning voor de noodzaak van inclusief theater.

Lees verder
Nieuws

Den Haag Brandt

Vorig seizoen speelden wij De wereld volgens John. Een voorstelling, gebaseerd op verhalen uit Duindorp, over Jan K., een doodgewone Haagse jongen die vecht voor zijn vreugdevuur, zijn buurt en zijn waardigheid. In het stuk werd het vreugdevuur door de burgemeester verboden en brak in Duindorp de pleuris uit. Met fatale gevolgen. 

Lees verder
Nieuws

Glühwein op het winterterras voor de Koninklijke Schouwburg

Het winterterras voor de Koninklijke Schouwburg is geopend! Warm jezelf op in onze iglo met chocolademelk, glühwein of chai latte. Je bent tot en met oud & nieuw van harte welkom vanaf 17:30 uur. 

Lees verder
Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie