Nieuwsoverzicht

Nieuws

LANGUAGE te zien op Nederlands Theater Festival

De voorstelling LANGUAGE van theatermaker Vanja Rukavina is geprogrammeerd voor het Nederlands Theater Festival dat van 5 tot 15 september plaatsvindt in Amsterdam. De kaartverkoop is vandaag gestart. LANGUAGE, ook genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2019, is op donderdag 5 september te zien in het Amsterdamse Theater Bellevue. “Een intrigerende en verfrissende lecture-performance over taal, cultuur en identiteit”, oordeelt de jury.

Lees verder
Nieuws

Dit zijn voorstellingen die je niet mag missen

De programmeurs van Het Nationale Theater kijken vooruit naar het nieuwe seizoen en geven hun theatertips. Wat is er nieuw, wat is er vertrouwd en wat is er bijzonder in seizoen 2019/2020? En waar kijken de programmeurs eigenlijk zelf erg naar uit?

Lees verder
Nieuws

Zomersluiting kassa ma 22 juli t/m zo 25 aug

Van zondag 21 juli t/m zondag 25 augustus is onze kassa gesloten. Ook telefonisch reserveren is dan niet mogelijk. Op maandag 26 augustus opent de dagkassa op een nieuwe locatie: de HNT Studio's. Dit is het gebouw naast de Koninklijke Schouwburg aan Schouwburgstraat 8. De dagkassa is van maandag t/m zondag van 12:00 tot 18:00 uur geopend en telefonisch bereikbaar. Als er een voorstellling is in de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui of Zaal 3, is de kassa op die locatie een uur voor aanvang geopend.  

Lees verder
Nieuws

Theatertips #26


Welke voorstellingen die komende week te zien zijn bij Het Nationale Theater mag je echt niet missen? Programmadirecteur Cees Debets weet het als geen ander.

Lees verder
Nieuws

Gratis zomerpodium met o.a. Tim Akkerman en Ed Struijlaart op terras Koninklijke Schouwburg

Ben je al op het zomerterras voor de Koninklijke Schouwburg geweest? Geniet met een cocktail in je hand en een SchouwBurger voor je neus van livemuziek. Tot en met zaterdag 20 juli treden bekende en aanstormende Haagse talenten buiten op. Zo zijn o.a. Tim Akkerman en Ed Struijlaart meerdere malen live te horen op het terras. Het zomerpodium is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Lees verder
Nieuws

Melk & Dadels, Citizen K. en A seat at the Table geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival

De voorstellingen Melk & Dadels, Citizen K. en A Seat at the table zijn geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. Dat is woensdag bekendgemaakt door de Nederandse Toneeljury. Het Nederlands Theater Festival opent op 5 september met de Staat van het Theater en sluit af op zondag 15 september met het Gala van het Nederlands Theater waar de belangrijkste Toneelprijzen worden uitgereikt, waaronder de Louis d’Or en de Theo d’Or.

Lees verder
Nieuws

Theater voor Keti Koti: nieuwe traditie in Den Haag

Theater voor Keti Koti is een tweedaags festival om de afschaffing van de slavernij in het Koninkrijk te gedenken en de vrijheid te vieren. “1 juli mag net als 4 mei ieder jaar herdacht worden", zegt Romana Vrede, initiatiefnemer en actrice van Het Nationale Theater. "Ik ben ontzettend dankbaar en blij dat Het Nationale Theater hieraan meedoet. Het is een nationale gebeurtenis." Het festival vindt dit jaar voor de tweede keer plaats op zondag 30 juni en maandag 1 juli in Theater aan het Spui, de Koninklijke Schouwburg en bij het Mauritshuis. We belichten met toneel van Bodil de la Parra en de Bewogen Beeld tentoonstelling een nog onbekend stukje koloniale geschiedenis: Nederlands Brazilië.

Lees verder
Nieuws

Afkoelen op zomerterras voor Koninklijke Schouwburg tijdens hittegolf

Er staat een zomerterras pal voor de Koninklijke Schouwburg in Den Haag aan het Korte Voorhout. Het terras is speciaal opgebouwd voor de producties Amadeus en Harrie Jekkers, maar vanwege de hitte opent Het Nationale Theater het zomerterras ook op dagen dat er geen voorstellingen zijn.

Lees verder
Nieuws

Zomerterras ook open als er geen voorstellingen zijn

Er staat een zomerterras pal voor de Koninklijke Schouwburg. Het terras is speciaal opgebouwd voor de productie Amadeus en de voorstellingen van Harrie Jekkers, maar vanwege de hitte is het zomerterras ook open op dagen dat er geen voorstellingen zijn. Van woensdag 26 t/m zaterdag 29 juni is er vanaf 17:00 uur Marokkaanse livemuziek en maak je kans op vrijkaarten voor Harrie Jekkers, die exclusief in de Koninklijke Schouwburg te zien is. Op maandag 1 juli vieren we Keti Koti op het terras met live Caribische muziek en herdenken we om 13.00 uur de afschaffing van de slavernij. Het terras is van 17:00 tot 21:00 uur geopend.

Lees verder
Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie