Nieuwsoverzicht

Nieuws di 18 jan

Uit protest openden wij onze deuren voor publiek

In navolging van de landelijke protestacties en uit solidariteit met onze collega’s in de cultuursector openden wij op woensdag 19 januari de deuren. Het publiek kon in de Koninklijke Schouwburg één uur lang repetities en previews bijwonen van voorstellingen waar op dit moment aan gewerkt wordt. Hiermee sloten we aan bij de acties van collega theaters en musea. Wij gingen open als theater - want dat is wat wij zijn: een theater. Een plek voor de ontmoeting, om inspiratie op te doen en verhalen te horen die ons raken.

Lees verder
Nieuws vr 14 jan

Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3 dicht tot en met dinsdag 25 januari

Tot en met dinsdag 25 januari zijn de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3 gesloten. Op dit moment onderzoeken we welke voorstellingen verplaatst kunnen worden. Helaas zullen er ook voorstellingen definitief niet meer terugkomen. We vinden het ontzettend jammer dat we je de komende periode niet mogen verwelkomen.

Lees verder
Nieuws di 4 jan

Haagse jongeren starten een zoektocht naar hun Indische wortels

Samen met Tracing Your Roots bieden we Haagse jongeren (16 - 25 jaar) met wortels in voormalig Nederlands-Indië de kans een persoonlijke zoektocht naar hun roots te starten tijdens het educatieproject De eeuw van mijn voorouders

Lees verder
Nieuws ma 3 jan

OustFaust met Romana Vrede staat in de startblokken!

Vandaag gingen de repetities van onze nieuwe voorstelling OustFaust van start. Met Romana Vrede in de rol van Faust heeft Tom Lanoye voor regisseur Theu Boermans een ambitieuze, moderne en vooral urgente bewerking van de Duitse klassieker geschreven.

Lees verder
Nieuws zo 5 dec

Soumaya Ahouaoui te bewonderen in televisieserie 'Zina'

Vanaf 7 december is ensemble-acteur Soumaya Ahouaoui te zien in de nieuwe televisieserie Zina - een achtdelinge serie over vijf Marokkaans-Nederlandse vriendinnen, die is gebasseerd op onze bejubbelde voorstelling Melk & Dadels uit 2018 van regisseur Daria Bukvic i.s.m. ROSE stories.

Lees verder
Nieuws do 2 dec

HNTdeMotor in NRC: 'Het is inspirerend om met Romana Vrede in een gebouw te werken'

Teamleden Betty Satty en Damien Kessler (beiden 19 jaar) van HNTdeMotor werden geïnterviewd door NRC over hun werkzaamheden en het betrekken van jongeren bij Het Nationale Theater.

Lees verder
Emmanuel Ohene Boafo met Eric de Vroedt
Nieuws zo 28 nov

Emmanuel Ohene Boafo neemt afscheid van het ensemble

Na drie jaar neemt acteur Emmanuel Ohene Boafo afscheid van het ensemble van Het Nationale Theater. Met zijn fantastische acteerprestaties in o.m. Sea Wall (waar hij de Louis d'Or voor won) en Trojan Wars sluit Emmanuel zijn periode bij Het Nationale Theater met glans af. 

Lees verder
Nieuws di 2 nov

Regisseur Eline Arbo in Trouw: "In Nederland merk je de verschillende verwachtingen over mannen en vrouwen sterker" 

Huisregisseur Eline Arbo werd vandaag uitgebreid geinterviewd in Trouw naar aanleiding van haar wervelende nieuwe voorstelling Yerma, die zaterdag a.s. (6 november) in Theater aan het Spui in premiere gaat. 

Lees verder
Nieuws wo 27 okt

Romana Vrede in Nouveau: "Wat ga ik eens met mijn tweede helft doen?"

Romana Vrede heeft een bewogen jaar achter zich: de onverwachte dood van haar moeder, de lockdown, waardoor ze niet het toneel op kon, en het vertrek van haar achttienjarige autistische zoon Charlie naar een begeleid­wonenproject. In de nieuwe Nouveau reflecteert ze, kijkt ze vooruit en geeft ze een voorproefje van haar toekomstplannen. Lees hier alvast kort fragment uit het interview.

Lees verder
van 28