Nieuwsoverzicht

Nieuws

Theater voor Keti Koti: nieuwe traditie in Den Haag

Theater voor Keti Koti is een tweedaags festival om de afschaffing van de slavernij in het Koninkrijk te gedenken en de vrijheid te vieren. “1 juli mag net als 4 mei ieder jaar herdacht worden", zegt Romana Vrede, initiatiefnemer en actrice van Het Nationale Theater. "Ik ben ontzettend dankbaar en blij dat Het Nationale Theater hieraan meedoet. Het is een nationale gebeurtenis." Het festival vindt dit jaar voor de tweede keer plaats op zondag 30 juni en maandag 1 juli in Theater aan het Spui, de Koninklijke Schouwburg en bij het Mauritshuis. We belichten met toneel van Bodil de la Parra en de Bewogen Beeld tentoonstelling een nog onbekend stukje koloniale geschiedenis: Nederlands Brazilië.

Lees verder
Nieuws

Afkoelen op zomerterras voor Koninklijke Schouwburg tijdens hittegolf

Er staat een zomerterras pal voor de Koninklijke Schouwburg in Den Haag aan het Korte Voorhout. Het terras is speciaal opgebouwd voor de producties Amadeus en Harrie Jekkers, maar vanwege de hitte opent Het Nationale Theater het zomerterras ook op dagen dat er geen voorstellingen zijn.

Lees verder
Nieuws

Zomerterras ook open als er geen voorstellingen zijn

Er staat een zomerterras pal voor de Koninklijke Schouwburg. Het terras is speciaal opgebouwd voor de productie Amadeus en de voorstellingen van Harrie Jekkers, maar vanwege de hitte is het zomerterras ook open op dagen dat er geen voorstellingen zijn. Van woensdag 26 t/m zaterdag 29 juni is er vanaf 17:00 uur Marokkaanse livemuziek en maak je kans op vrijkaarten voor Harrie Jekkers, die exclusief in de Koninklijke Schouwburg te zien is. Op maandag 1 juli vieren we Keti Koti op het terras met live Caribische muziek en herdenken we om 13.00 uur de afschaffing van de slavernij.

Lees verder
Nieuws

Win met een Gouden Envelop kaarten voor Harrie Jekkers

Harrie Jekkers komt in het nieuwe theaterseizoen terug met zijn voorstelling Achter de duinen. Zijn soloprogramma was dit jaar in één klap uitverkocht. Ook staat Jekkers vanaf 3 juli drie weken voor een bomvolle Koninklijke Schouwburg. Voorafgaand aan deze zomervoorstellingen kun je deze week vrijkaarten winnen voor het nieuwe seizoen (okt 2019 - juni 2020).

Lees verder
Nieuws

Je bent zelf een festival!

Je bent zelf een Festival! Pardon? Op vrijdag 28 juni gaat Theater aan het Spui wederom los voor een jaarlijks zomeravondje dat bol staat van avontuurlijke ‘sneak previews’. Met in deze editie een spetterend optreden van gevierd theatermaker Naomi Velissariou.

Lees verder
Nieuws

Het Nationale Theater reist mee langs alle Parade-steden

Theaterfestival de Parade, dat vandaag losbarst in Rotterdam, heeft een Haags tintje, want Zaal 3 van Het Nationale Theater staat er met een eigen tent vol talent. Voor de negende keer op rij reist Het Nationale Theater mee langs alle Parade-steden.

Lees verder
Nieuws

The Children belicht het klimaatprobleem

Het Nationale Theater haalt theaterhit The Children naar Nederland. “De voorstelling belicht het klimaatprobleem op een fantastische manier”, zegt regisseur Eric de Vroedt. “Drie babyboomers staan voor de keuze: ga ik verder met mijn comfortabele leven of neem ik mijn verantwoordelijkheid en ruim ik de rotzooi op die wij zelf hebben veroorzaakt?” The Children gaat op zaterdag 14 september in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Lees verder
Nieuws

HNTjong genomineerd voor Gouden Krekel 2019

De voorstelling Revolutions van HNTjong heeft een nominatie voor een Zilveren Krekel in de categorie 'meest indrukwekkende podiumprestatie' in het jeugdtheater' in de wacht gesleept voor het decor/kostuums en de video van de voorstelling en maakt kans op goud. Dit is gisteren bekendgemaakt door de jury van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD).

Lees verder
Nieuws

Vijftig jaar Marokkaanse arbeidsmigratie in de spotlight

Vijftig jaar Marokkaanse arbeidsmigratie is een mijlpaal om stil bij te staan. Op zaterdag 29 juni om 20.00 uur staat de Koninklijke Schouwburg in Den Haag daarom volledig in het teken hiervan. De verhalen van de eerste generatie Marokkanen in Nederland worden verteld door de nieuwe generatie. Daarnaast geven succesvolle Marokkanen acte de présence, zoals schrijver Mohammed Benzakour en oud-voetballer Ali Boussaboun van ADO Den Haag en Feyenoord.

Lees verder
Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie