Nieuwsoverzicht

Nieuws vr 24 nov

Acteur en theatermaker Helmert Woudenberg overleden

We zijn geschrokken door het plotseling overlijden van acteur en theatermaker Helmert Woudenberg. Veel sterkte aan zijn familie, vrienden, dierbaren en iedereen die hij inspireerde.

Lees verder
Nieuws vr 13 okt

Romana Vrede wint de Prijs van de Kritiek

Acteur, schrijver en regisseur Romana Vrede wint de Prijs van de Kritiek 2023! 🎉 Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die het afgelopen jaar een positieve bijdrage heeft geleverd aan theater, muziektheater, dans, mime en/of cabaret. Romana wint de prijs vanwege "haar veelzijdige en visionaire werk als podiumkunstenaar, én voor haar waardevolle bijdrage aan de theaterkritiek".

Lees verder
Nieuws ma 18 sep

Mariana en Rick Paul naar huis met belangrijkste theaterprijzen

Mariana Aparicio wint Theo d’Or voor indrukwekkendste acteerprestatie. De Arlecchino (prijs voor de meest indrukwekkende bijdragende rol) is door Rick Paul van Mulligen in de wacht gesleept.

Lees verder
Nieuws vr 8 sep

Neem jezelf mee naar het theater

Mensen komen bij elkaar in onze zalen. Theater is samen dromen: verbeelding is er voor wat we niet zijn, humor biedt troost voor wat we wel zijn. Wie zijn de theaterbezoekers op onze foto's? 

Lees verder
Nieuws do 7 sep

Eric de Vroedt spreekt Staat van het Theater uit

Een pleidooi voor ambivalentie en beter luisteren

 

We zijn als Het Nationale Theater trots op onze artistiek leider. Eric de Vroedt opende op 7 september het Nederlands Theater Festival met 'de Staat van het Theater'. De Vroedt viert een passievol theaterjaar gevuld met noodzakelijke emancipatie. 

Lees verder
Nieuws wo 30 aug

Karst Woudstra overleden

Gisteren overleed regisseur, schrijver en vertaler Karst Woudstra (1947-2023). Hij was al geruime tijd ernstig ziek.

Lees verder
Nieuws ma 7 aug

Carl van der Plas overleden

Op 22 juli is Carl van der Plas overleden. Als toneelspeler, regisseur en artistiek leider liet hij een blijvende indruk achter op het Haagse toneellandschap. Van 1970 tot 1980 gaf hij leiding aan de Haagse Comedie, wat later Het Nationale Theater werd.

Lees verder
Nieuws di 20 jun

Romana Vrede brengt verhalen verzetshelden tot leven

Theatermaker Romana Vrede brengt de verhalen van de verzetshelden ten tijde van het kolonialisme tot leven. Dit doet zij 150 jaar na de afschaffing van de slavernij, met haar voorstelling Tijd zal ons leren. In de week van Keti Koti deelt Romana deze verhalen, onder muzikale begeleiding van OTION, exclusief in de Koninklijke Schouwburg. Wij gaan met Romana in gesprek over haar jarenlange onderzoek, dat resulteerde in een podcast, een talkshow én in deze theaterperformance.

Lees verder
Nieuws ma 19 jun

Jellie Brouwer overleden

In grote dankbaarheid denken wij aan Jellie Brouwer.
Zij deelde met ons en ons publiek haar grote liefde voor theater.
De vele mooie interviews, inspirerende gesprekken en haar nauwe betrokkenheid bij onze HOT avonden in de Koninklijke Schouwburg zijn ons zeer dierbaar.
Wij wensen haar familie en haar vele vrienden alle sterkte.


- Alle medewerkers van Het Nationale Theater

Lees verder
van 6