Nieuwsoverzicht

Nieuws

Wat doet Micha Wertheim in Den Haag?

''Is dat dan niet zwaar, zo’n theater tour? Vragen mensen mij wel eens. Ja, lieg ik dan, het is hard werken, maar het hoort erbij. Onzin natuurlijk, want eigenlijk ga ik 80 keer per jaar op schoolreisje. Neem nu Den Haag, waar ik jaarlijks een paar avonden speel. Soms in Pepijn, soms in Theater aan het Spui en nu dus in de Koninklijke Schouwburg. Mijn bezoek aan Den Haag begint vrijwel altijd in het Gemeentemuseum, waar ik mij dit keer verheug op de Monet tentoonstelling.''

Lees verder
Nieuws

HNT opent het seizoen van HNT De Motor met groot feest

Afgelopen vrijdag 4 oktober organiseerde HNTeducatie een groot kick-off feest om de opening van het nieuwe seizoen van HNT De Motor te vieren. In deze theatrale trip werden de aanwezigen getrakteerd op muziek van dj Valentijn De Hingh, een Q&A met Werner Kolf, een optreden van de Poezieboys en een beatbox battle.

Lees verder
Nieuws

Uitreiking Spinozapremie in de Koninklijke Schouwburg

Op woensdag 2 oktober worden de Spinoza- en Stevinpremies uitgereikt in de Koninklijke Schouwburg. Dit zijn de hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap. De winnaars krijgen ieder 2,5 miljoen euro om te besteden aan wetenschappelijk onderzoek. Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) reikt de onderscheidingen uit.

Lees verder
Nieuws

Amadeus toegankelijk gemaakt

Iedereen met een visuele beperking kon zondag onbeperkt genieten van de voorstelling Amadeus van Het Nationale Theater. In het kader van HNTonbeperkt werd deze voorstelling voorzien van audiodescriptie. Voorafgaand aan de voorstelling was er een speciale inleiding die vooral inging op het decor en de kostuums - de visuele onderdelen van de voorstelling.

Lees verder
Nieuws

Cabaretprijzen voor o.a. Lenette van Dongen en Peter Pannekoek

Op maandagavond 29 september zijn de Cabaretprijzen uitgereikt in Theater Diligentia. Lenette van Dongen wint met haar programma Paradijskleier de Poelifinario, dé prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma, in de categorie Entertainment. De Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief, is voor Peter Pannekoek met zijn voorstelling Later was allles beter. 
Lees verder
Nieuws

Brand los in de Koninklijke Schouwburg tijdens Museumnacht 2019

De Koninklijke Schouwburg mag dit jaar niet op je Museumnacht-route ontbreken! Vanaf 20.30 uur kan je aansluiten voor een buitengewone tour langs de mooiste plekken van de schouwburg waar je verrast wordt met sfeervolle optredens op bijzondere plekken.

Lees verder
Nieuws

Samira's Blues trapt het Gnawa Festival 2019 af met gratis concert

De kick off van het Gnawa Festival 2019 is op 19 oktober in de Koninklijke Schouwburg met een gratis optreden van Samira's Blues. Het optreden is aansluitend aan de voorstelling Melk & Dadels van Daria Bukvić (om en nabij 22:00 uur).

Lees verder
Nieuws

Theatercollege Frans de Waal exclusief in de Koninklijke Schouwburg

''Welbeschouwd zijn we allemaal apen en dat is niet iets om je voor te schamen,'' aldus bioloog Frans de Waal. Zijn boek Mama's laatste omhelzing: over emoties bij dieren en wat ze ons zeggen over onszelf is een hit. Op dinsdag 15 oktober staat hij exclusief in de Koninklijke Schouwburg met een theatercollege over zijn bestseller. De Waal laat zien dat er zoiets bestaat als (zelf)bewustzijn bij dieren. Want waarom zouden mensen wel emoties hebben en dieren niet?

Lees verder
Nieuws

Exclusieve try-outs Beau Schneider en Britte Lagcher in zoldertheater van Koninklijke Schouwburg

De voorstelling Constellations is vanaf de première in Londen in 2012 een hit. Het stuk is geschreven door de Engelse toneelschrijver Nick Payne en wordt wereldwijd gespeeld van Amerika tot Peru. In oktober zijn niemand minder dan Beau Schneider en Britte Lagcher te zien als het liefdeskoppel in de Nederlandse versie van Constellations. De try-outs vinden plaats in het Paradijs, het zoldertheater van de Koninklijke Schouwburg. 
Lees verder
Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie