Nieuwsoverzicht

Nieuws wo 1 feb

Volledige muziek line-up aangekondigd voor Rewire 2023

Van 6 t/m 9 april 2023 strijkt Rewire, het toonaangevende festival voor avontuurlijke muziek, weer neer op verschillende culturele hotspots in de Haagse binnenstad, waaronder bij ons!

Naast eerder aangekondigde artiesten als Soundwalk Collective & Patti Smith, Kelela en Fever Ray heeft Rewire inmiddels 58 nieuwe acts toegevoegd om de line-up compleet te maken. Ook is er een gratis te bezoeken gedeelte in o.a. ons Theater aan het Spui.

Lees verder
Nieuws wo 25 jan

Theatergedicht op Gedichtendag

Donderdag 26 januari is het Gedichtendag: de start van de Poëzieweek! Speciaal voor Het Nationale Theater schreef Charlotte de Beus (@dedorpspostbode) een gedicht. Anna-June illustreerde het en het leverde een prachtig kunstwerk op. Het gedicht is te koop in de Theaterwinkel.

Lees verder
Nieuws ma 9 jan

Een warm welkom tegen eenzaamheid

Een groep deelnemers van Go Mingle ging naar 8: Metamorphosis, de voorstelling van Nicole Beutler die tussen kerst en oud en nieuw speelde in de Koninklijke Schouwburg. GoMingle is een mooi intitiatief dat eenzame mensen samenbrengt en verrassende uitjes organiseert. 

Lees verder
Nieuws ma 9 jan

Bercan Günel in Raad van Toezicht Het Nationale Theater

Per 1 januari 2023 is Bercan Günel toegetreden tot de Raad van Toezicht van Het Nationale Theater. Günel staat bekend als prominent voorvechter van de man-vrouw diversiteit in de top van het Nederlandse bedrijfsleven en culturele diversiteit in de samenleving. Bercan Günel is oprichter en directeur van NGL International.

Lees verder
Nieuws di 22 nov

Harrie Jekkers krijgt eigen plein voor de Koninklijke Schouwburg

Het ronde pleintje voor de Koninklijke Schouwburg wordt het Harrie Jekkersplein. Met maar liefst 40.000 bezoekers in vier jaar tijd is het soloprogramma Achter de duinen van de Haagse cabaretier Harrie Jekkers een van best bezochte voorstellingen in de Koninklijke Schouwburg. Nu de laatste voorstelling gespeeld is, bedanken we Harrie Jekkers door het plein voor de schouwburg naar hem te vernoemen.

Lees verder
Nieuws wo 16 nov

Haagse scholieren vieren Dag van de Kinderrechten

Vandaag vierden we met meer dan 150 Haagse leerlingen de Dag van de Kinderrechten in de Koninklijke Schouwburg. De groepen 7 en 8 van vijf Haagse scholen verdiepten zich de afgelopen weken in het waarom van de kinderrechten en hoe belangrijk deze zijn in hun leven. Het resultaat; een voorstelling op het grote podium van de Schouwburg.

Lees verder
Nieuws do 27 okt

Repetities Theater Na de Dam voorstelling gestart

Ieder jaar doen jongeren in het kader van Theater Na de Dam een onderzoek naar vrijheid en hoe het was om jong te zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog in Den Haag. Kon je nog wel buitenspelen? Hoe rook het buiten? Wat zag je om je heen? Welke moment vergeet je nooit meer? Verhalen en ervaringen van overlevende vormen de basis voor een voorstelling die op 4 en 5 mei gespeeld.

Lees verder
Nieuws wo 12 okt

Theater voor de hele familie tijdens de herfstvakantie

In de herfstvakantie staat Den Haag weer in het teken van kinderfestival De Betovering; een internationaal kunstfestival voor de jeugd. Ook wij doen dit jaar weer mee! Vanaf vrijdag 21 oktober tot en met zaterdag 29 oktober zijn er de hele week familievoorstellingen te bewonderen in onze theaters. Rondom een aantal voorstellingen zijn er activiteiten georganiseerd en de laatste vier dagen staat de door de NRC bejubelde installatie de TussenTijdCapsule bij ons in Theater aan het Spui!

Lees verder
Nieuws wo 28 sep

Rustruimte een baken voor prikkelgevoelige theaterbezoeker

In de Koninklijke Schouwburg hebben we nu permanent een rustruimte ingericht. Bezoekers die gevoelig zijn voor prikkels kunnen zich daar voor, tijdens en na de voorstelling in alle rust terugtrekken. Zo wordt een prikkelarm theaterbezoek mogelijk gemaakt. We hebben deze zomer gewerkt aan een grondige restyling van de schouwburg, waarbij we goed hebben gekeken naar de toegankelijkheid.

Lees verder