Nieuwsoverzicht <script src="https://hnt.activehosted.com/f/embed.php?id=73" type="text/javascript" charset="utf-8"></script>

Nieuws vr 5 aug

Vlaamse toneelregisseur Franz Marijnen (79) is overleden

Gisteren bereikte ons het droevige bericht dat afgelopen woensdag 3 augustus Franz Marijnen is overleden. In hem verliest ook Den Haag een regisseur, die over een periode van vijfentwintig jaar gezichtsbepalend is geweest.

Lees verder
Nieuws di 28 jun

Nieuw seizoen van Tijd zal ons leren podcast met Romana Vrede

Op Keti Koti 2022, 1 juli a.s. komt de eerste aflevering van het derde seizoen van de podcast Tijd zal ons leren online. In vijf afleveringen gaan Romana Vrede en OTION in gesprek met diverse gasten over de vergeten en verzwegen verhalen uit de koloniale tijd.

Lees verder
Nieuws di 28 jun

Trojan Wars wint Zilveren Krekel

Vandaag maakt de VSCD-Jeugdtheaterjury de winnaars van de Zilveren Krekels bekend; de prijzen voor de meest indrukwekkende producties en prestaties in het jeugdtheater. De voorstelling Trojan Wars van HNTjong en Het Nationale Theater wint in de categorie 'meest indrukwekkende productie'.

Lees verder
rechts: Joep Hendrikx , links: Jos Nargy
Nieuws do 23 jun

Genomineerden Piket Kunstprijzen 2022

Joep Hendrikx, Nick Renzo Garcia en Billy de Walle - dit seizoen alledrie verbonden aan Het Nationale Theater - zijn genomineerd voor de Piket Kunstprijzen 2022 in de categorie Toneel. Op 10 oktober worden de prijzen uitgereikt in de Lourdeskerk in Scheveningen.

Lees verder
Nieuws wo 22 jun

Trojan Wars schrijft geschiedenis met Louis d’Or-nominatie Bram Suijker

De Nederlandse Toneeljury heeft bekend gemaakt dat acteur Bram Suijker voor zijn rol in Trojan Wars van HNTJong en Het Nationale Theater is genomineerd voor de Louis d’Or, de prijs voor de beste mannelijke dragende rol. 

Lees verder
Nieuws wo 15 jun

Trojan Wars genomineerd voor Nederlands Theater Festival

Van donderdag 1 tot en met zondag 11 september 2022 toont het Nederlands Theater Festival de mooiste producties van het afgelopen theaterseizoen. De Nederlandse Toneeljury selecteerde de twaalf meest indrukwekkende theaterproducties.

Dit jaar is Het Nationale Theater genomineerd met de voorstelling Trojan Wars van Noël Fischer, alleen nog exclusief in Den Haag te zien van 6 t/m 10 juli. 

Lees verder
Nieuws do 9 jun

We staan dit jaar op de Parade met de voorstelling Eromenos

Theaterfestival De Parade komt er weer aan! Deze zomer reizen we langs alle Parade-steden met de voorstelling Eromenos. Theatermaker Koen Verheijden maakt samen met De Passant een muzikale performance over een jongen met heimwee naar de Romeinse oudheid. Kom je langs? Van vrijdag 1 t/m zondag 17 juli is De Parade in het Westbroekpark in Den Haag.

Lees verder
Nieuws ma 30 mei

Herinrichting van de Koninklijke Schouwburg

Op 25 juli a.s. starten wij met een grondige herinrichting van de Koninklijke Schouwburg om het gebouw nóg toegankelijker en prettiger te maken voor iedereen. We laten ons daarbij visueel inspireren door de muurschildering die de legendarische Amerikaanse kunstenaar Sol LeWitt in de jaren 90 in het gebouw maakte.

Lees verder
Nieuws ma 23 mei

Acteur Eric Schneider overleden

Acteur Eric Schneider is op maandag 23 mei op 87-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een val.

Lees verder