Nieuwsoverzicht

Nieuws do 28 apr

De Nationale Dodenherdenking in onze theaters

In het theater staan we stil bij het leed dat oorlog teweeg brengt en hoe oorlogstrauma's generaties lang kunnen doorwerken. Op 4 mei, maar ook voor en na deze datum zijn in de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3 verschillende producties te zien in het kader van de Nationale Dodenherdenking.

Lees verder
Nieuws di 19 apr

Deel jouw familieverhaal in het nieuwe seizoen van Tijd zal ons leren

In onze podcast Tijd zal ons leren volgen we Romana Vrede en OTION in hun onderzoek naar de onbekende, bijna-vergeten en verzwegen verhalen van verzetsstrijders tijdens onze koloniale tijd. In het nieuwe seizoen zijn we geinteresseerd in de familieverhalen van onze luisteraars. 

Lees verder
Nieuws di 12 apr

Spelers (14+) gezocht voor performance Keti Koti Festival 2022

Samen met 14 Haagse jongeren maken we een performance voor het Keti Koti Festival 2023 in Den Haag. We onderzoeken de bewegende migratiestromingen en de verschillende perspectieven. Wat gebeurde er na de afschaffing van de slavernij? En hoe gaat dit alles over jou? Aanmelden kan via de website.

Lees verder
Nieuws di 22 mrt

Deelnemers De eeuw van mijn voorouders bezoeken Museum Sophiahof

In De eeuw van mijn voorouders onderzoekt een groep mensen (16 - 40 jaar) met wortels in voormalig Nederlands-Indië hun roots. In samenwerking met Tracing Your Roots zoeken ze naar antwoorden op vragen rondom afkomst en identiteit. Dit weekend sloten zij het eerste gedeelte van hun zoektocht af met een bezoek aan de tentoonstelling Ons Land. Dekolonisatie, generaties, verhalen in Museum Sophiahof.

Lees verder
Nieuws do 10 mrt

Bekroonde toneelmarathon The Nation keert terug op het Holland Festival

Deze zomer, vijf jaar na de première, is de legendarische en razend spannende marathonvoorstelling van regisseur Eric de Vroedt over de mysterieuze verdwijning van een jongen uit de Haagse Schilderswijk opnieuw te zien op het Holland Festival in Amsterdam.

Lees verder
Nieuws di 15 feb

Louis d’Or winnaar Emmanuel Ohene Boafo nog drie keer te zien met de prijswinnende monoloog Sea Wall

Op zaterdag 12 maart 2022 is de prijswinnende voorstelling Sea Wall nog één keer te zien op de plek waar het allemaal begon: de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. 

Lees verder
Nieuws ma 14 feb

Theater over het koloniale verleden in voormalig Nederlands-Indië

Naast de marathonvoorstelling De eeuw van mijn moeder en de theaterlezing van David Van Reybrouck spelen er aankomende tijd veel voorstellingen waarin ons koloniale verleden in voormalig Nederlands-Indië wordt onderzocht. Hier vind je een overzicht van de voorstellingen en projecten die eraan komen. 

Lees verder
Nieuws ma 14 feb

Romana Vrede in gesprek over het verzet in voormalig Nederlands-Indië

Vanaf vandaag komt er iedere week een nieuwe aflevering van het nieuwe seizoen van de podcast Tijd zal ons leren online. In vijf afleveringen gaan Romana Vrede en OTION in gesprek met experts over de vergeten en verzwegen verhalen van de verzetshelden uit de voormalige koloniën.

Lees verder
Nieuws ma 14 feb

The Hague HighLights: lichtkunst in het Museumkwartier Den Haag

Eind februari worden verschillende bijzondere gebouwen in het Museumkwartier in de spotlights gezet tijdens The Hague HighLights. Zodra de avond valt, kunnen bezoekers en bewoners van Den Haag genieten van de lichtshows die geprojecteerd worden op de Hofvijver, het Lange Voorhout, de Gevangenpoort en Paleis Kneuterdijk. 

Lees verder