Nieuwsoverzicht

Nieuws do 16 jan

Porgy Franssen en Jacqueline Blom over Tonio

Tonio is de toneelbewerking van de indrukwekkende bestseller van A. F. Th. van der Heijden over het verlies van zijn 21-jarige zoon. Voor acteurs Jacqueline Blom en Porgy Franssen gaat deze voorstelling in de eerste plaats over troost. Ze spelen twee ouders die proberen om samen overeind te blijven. In hun worsteling met het grootst denkbare verdriet schuilt de hoop dat het leven uiteindelijk overwint.

Lees verder
Nieuws do 2 jan

10 tips voor 2020

De programmeurs van Het Nationale Theater kijken vooruit naar het nieuwe jaar en geven hun theatertips. Waar kijken zij zelf naar uit in de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3? 

Lees verder
Nieuws vr 27 dec

Hoogtepunten van 2019

Er stonden maar liefst 851 voorstellingen in de zalen van Het Nationale Theater in 2019. Wij vroegen aan Cees Debets - directeur theater van Het Nationale Theater - en onze programmeurs wat hét hoogtepunt van 2019 was in Zaal 3, Theater aan het Spui of de Koninklijke Schouwburg. 

Lees verder
Nieuws vr 27 dec

Meer bezoekers dan ooit voor Het Nationale Theater

Het Nationale Theater kijkt terug op een succesvol 2019, met nominaties, prijzen en meer bezoekers dan voorheen in Den Haag en in het land. Een bewogen jaar met vreugdevuren, klimaatstakingen en erkenning voor de noodzaak van inclusief theater.

Lees verder
Nieuws vr 27 dec

Den Haag Brandt

Vorig seizoen speelden wij De wereld volgens John. Een voorstelling, gebaseerd op verhalen uit Duindorp, over Jan K., een doodgewone Haagse jongen die vecht voor zijn vreugdevuur, zijn buurt en zijn waardigheid. In het stuk werd het vreugdevuur door de burgemeester verboden en brak in Duindorp de pleuris uit. Met fatale gevolgen. 

Lees verder
Nieuws ma 9 dec

Glühwein op het winterterras voor de Koninklijke Schouwburg

Het winterterras voor de Koninklijke Schouwburg is geopend! Warm jezelf op in onze iglo met chocolademelk, glühwein of chai latte. Je bent tot en met oud & nieuw van harte welkom vanaf 17:30 uur. 

Lees verder
Nieuws do 5 dec

HNT zoekt ouderen en hun verhalen over WOII

In het kader van Theater Na de Dam maakt HNT twee voorstellingen. Hiervoor zijn we op zoek naar mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt en hierover willen vertellen.

Lees verder
Nieuws vr 29 nov

Interview met Pepijn Gunneweg in aanloop naar zijn première

Pepijn Gunneweg, voormalig Ashton Brother, had een paar jaar niet op het toneel gestaan, maar voelde dat hij weer het theater in moest. Nu is hij terug, metThe Great Wonder,een soloprogramma vol muziek, acrobatiek, variété, kleinkunst en magie; de combinatie waarvoor Gunneweg heeft bewezen een speciaal talent te hebben. In zijn repetitielokaal – vol stellages, goocheltrucs, muziekinstrumenten, hoge hoeden en hier en daar een verdwaald konijn – legt hij de oorsprong van zijn ambitieuze comeback uit. 

Lees verder
Nieuws di 26 nov

Extra kaarten beschikbaar voor Het Huwelijk van Huub Stapel

Na zijn solo Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus speelt Huub Stapel opnieuw een one-man-show: Het Huwelijk. Op zaterdag 14 en maandag 16 december speelt hij zijn solovoorstelling in de Koninklijke Schouwburg. De voorstellingen waren helemaal uitverkocht, maar nu zijn er extra kaarten beschikbaar voor maandag 16 december! Ben jij erbij?

Lees verder
Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie