Nieuwsoverzicht

Nieuws

Gouden Kalf winnares Melody Klaver speelt mee in Othello

Dé Shakespeare-hit uit 2018 is terug! Daria Bukvić regisseerde in 2018 een prachtige versie van Othello, en met groot succes! Pers en publiek waren lovend en dat werd beloond met uitverkochte zalen. Daarom komt deze Othello terug in januari 2020, nu in de grote zaal!
Bukvić brengt een eigenzinnige bewerking. Confronterend en met een vleugje humor. In Bukvić’ versie van Othello staat de vraag centraal: hoe gaat een witte wereld om met het succes van een zwarte man? 

Lees verder
Nieuws

Wat doet Micha Wertheim in Den Haag?

''Is dat dan niet zwaar, zo’n theater tour? Vragen mensen mij wel eens. Ja, lieg ik dan, het is hard werken, maar het hoort erbij. Onzin natuurlijk, want eigenlijk ga ik 80 keer per jaar op schoolreisje. Neem nu Den Haag, waar ik jaarlijks een paar avonden speel. Soms in Pepijn, soms in Theater aan het Spui en nu dus in de Koninklijke Schouwburg. Mijn bezoek aan Den Haag begint vrijwel altijd in het Gemeentemuseum, waar ik mij dit keer verheug op de Monet tentoonstelling.''

Lees verder
Nieuws

Opvallend taalgebruik in Sexual Healing

 

Het schrijf- en regieduo Hulst & Tarenskeen staat bekend om hun unieke aanpak van grote thema’s. Hun toneelwerk is een verfrissende mash- up van het epische en het alledaagse, melodrama en ironie, filmische beelden en droogkomisch spel. Ze zijn ‘groot’ geworden in de kleine- en middenzaal. Met Sexual Healing maken ze – als schrijvers – de stap naar de grote zaal.

Lees verder
Foto van MAAK 2018
Nieuws

120 jongeren tackelen de klimaatproblematiek

Greta Thunberg, The Ocean Cleanup, de Jonge Klimaatbeweging, waar volwassenen er vaak alleen maar over praten doen jongeren echt iets voor het klimaat. Zo ook tijdens 'We, The Children' op 8 november 2019. Onze Jonge Toneeklijkers steken samen met 8 teams van klimaatexperts en theaterdocenten de handen uit de mouwen.

Lees verder
Nieuws

HNT opent het seizoen van HNT De Motor met groot feest

Afgelopen vrijdag 4 oktober organiseerde HNTeducatie een groot kick-off feest om de opening van het nieuwe seizoen van HNT De Motor te vieren. In deze theatrale trip werden de aanwezigen getrakteerd op muziek van dj Valentijn De Hingh, een Q&A met Werner Kolf, een optreden van de Poezieboys en een beatbox battle.

Lees verder
Nieuws

Uitreiking Spinozapremie in de Koninklijke Schouwburg

Op woensdag 2 oktober worden de Spinoza- en Stevinpremies uitgereikt in de Koninklijke Schouwburg. Dit zijn de hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap. De winnaars krijgen ieder 2,5 miljoen euro om te besteden aan wetenschappelijk onderzoek. Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) reikt de onderscheidingen uit.

Lees verder
Nieuws

Amadeus toegankelijk gemaakt

Iedereen met een visuele beperking kon zondag onbeperkt genieten van de voorstelling Amadeus van Het Nationale Theater. In het kader van HNTonbeperkt werd deze voorstelling voorzien van audiodescriptie. Voorafgaand aan de voorstelling was er een speciale inleiding die vooral inging op het decor en de kostuums - de visuele onderdelen van de voorstelling.

Lees verder
Nieuws

Cabaretprijzen voor o.a. Lenette van Dongen en Peter Pannekoek

Op maandagavond 29 september zijn de Cabaretprijzen uitgereikt in Theater Diligentia. Lenette van Dongen wint met haar programma Paradijskleier de Poelifinario, dé prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma, in de categorie Entertainment. De Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief, is voor Peter Pannekoek met zijn voorstelling Later was allles beter. 
Lees verder
Nieuws

Brand los in de Koninklijke Schouwburg tijdens Museumnacht 2019

De Koninklijke Schouwburg mag dit jaar niet op je Museumnacht-route ontbreken! Vanaf 20.30 uur kan je aansluiten voor een buitengewone tour langs de mooiste plekken van de schouwburg waar je verrast wordt met sfeervolle optredens op bijzondere plekken.

Lees verder
Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie