Nieuwsoverzicht

Nieuws

Programma UIT Festival Den Haag

Het Nationale Theater heeft een uitgebreid programma tijdens het UIT Festival Den Haag dat van vrijdag 6 tot 8 september plaatsvindt. Van een exclusieve preview van de ‘klimaathit’ The Children in de Koninklijke Schouwburg tot het Stadsontbijt bij Theater aan het Spui.

 

Lees verder
Nieuws

Sterrenregen voor Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie

Op 4 augustus ging de voorstelling Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie van HNTJong in premiere op Festival Boulevard. De eerste lovende recensies verschijnen. 

Scenes ★★★★
Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie is een intelligente, komische voorstelling die ook respect afdwingt door goed spel.

Lees verder
Nieuws

Backstage: Suet Huy is ster van het kostuumatelier

Suet Huy Yung-Ho heeft een bachelor Biomedische Wetenschappen op zak, maar besloot in 2009 het roer volledig om te gooien. "Ik wilde mijn passie volgen en meer met mijn handen werken", vertelt zij. Sinds 2010 werkt zij op regelmatige basis als kledingmaker/​kleermaker bij het kostuumatelier van Het Nationale Theater, voorheen Nationale Toneel. 

Lees verder
Nieuws

Column Peter Heerschop: Wat hebben we aan theater?

Peter Heerschop staat vanaf zondag 29 september weer in Theater aan het Spui in Den Haag met De Alles Komt Goed Zondagmiddag Show. Daarnaast schrijfthij ook een column in onze HNT Magazine. 

Lees verder
Nieuws

Statushouders gezocht voor nieuwe voorstelling

Voor het nieuwe theaterproject Hoe ik talent voor het leven kreeg is theaterorganisatie WAT WE DOEN? op zoek naar mensen met een vluchtelingenachtergrond (statushouders) die het leuk vinden om mee te spelen in de voorstelling op donderdag 9 april, vrijdag 10 april en zaterdag 11 april 2020 in Theater aan het Spui. Heb je interesse of wil je zien of dit 
iets voor jou is, kom naar een van de bijeenkomsten op maandag 9 september en woensdag 9 oktober. 

Lees verder
LANGUAGE - Vanja Rukavina | Het Nationale Theater
Nieuws

LANGUAGE te zien op Nederlands Theater Festival

De voorstelling LANGUAGE van theatermaker Vanja Rukavina is geprogrammeerd voor het Nederlands Theater Festival dat van 5 tot 15 september plaatsvindt in Amsterdam. De kaartverkoop is vandaag gestart. LANGUAGE, ook genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2019, is op donderdag 5 september te zien in het Amsterdamse Theater Bellevue. “Een intrigerende en verfrissende lecture-performance over taal, cultuur en identiteit”, oordeelt de jury.

Lees verder
Nieuws

Dit zijn voorstellingen die je niet mag missen

De programmeurs van Het Nationale Theater kijken vooruit naar het nieuwe seizoen en geven hun theatertips. Wat is er nieuw, wat is er vertrouwd en wat is er bijzonder in seizoen 2019/2020? En waar kijken de programmeurs eigenlijk zelf erg naar uit?

Lees verder
Nieuws

Zomersluiting kassa ma 22 juli t/m zo 25 aug

Van zondag 21 juli t/m zondag 25 augustus is onze kassa gesloten. Ook telefonisch reserveren is dan niet mogelijk. Op maandag 26 augustus opent de dagkassa op een nieuwe locatie: de HNT Studio's. Dit is het gebouw naast de Koninklijke Schouwburg aan Schouwburgstraat 8. De dagkassa is van maandag t/m zondag van 12:00 tot 18:00 uur geopend en telefonisch bereikbaar. Als er een voorstellling is in de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui of Zaal 3, is de kassa op die locatie een uur voor aanvang geopend.  

Lees verder
Nieuws

Theatertips #26


Welke voorstellingen die komende week te zien zijn bij Het Nationale Theater mag je echt niet missen? Programmadirecteur Cees Debets weet het als geen ander.

Lees verder
Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie