Nieuwsoverzicht

Tile medium
Nieuws wo 23 nov

Eerste artiesten Rewire 2023 bekend

Van 6 t/m 9 april 2023 strijkt Rewire, het toonaangevende festival voor avontuurlijke muziek, weer neer op verschillende culturele hotspots in de Haagse binnenstad, waaronder bij ons!

Vandaag deelt het festival alvast een eerste voorproefje van de line-up die te wachten staat op het festival.

Lees verder
Tile medium
Nieuws di 22 nov

Harrie Jekkers krijgt eigen plein voor de Koninklijke Schouwburg

Het ronde pleintje voor de Koninklijke Schouwburg wordt het Harrie Jekkersplein. Met maar liefst 40.000 bezoekers in vier jaar tijd is het soloprogramma Achter de duinen van de Haagse cabaretier Harrie Jekkers een van best bezochte voorstellingen in de Koninklijke Schouwburg. Nu de laatste voorstelling gespeeld is, bedanken we Harrie Jekkers door het plein voor de schouwburg naar hem te vernoemen.

Lees verder
Tile medium
Nieuws zo 20 nov

Burgemeester biedt excuses aan voor slavernijverleden Den Haag

Burgemeester Jan van Zanen heeft zondag in de Koninklijke Schouwburg excuses aangeboden voor het slavernijverleden van de stad. Dat deed hij tijdens de presentatie van een studie naar het slavernij- en koloniale verleden van Den Haag door het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV).

Lees verder
Tile medium
Nieuws wo 16 nov

Haagse scholieren vieren Dag van de Kinderrechten

Vandaag vierden we met meer dan 150 Haagse leerlingen de Dag van de Kinderrechten in de Koninklijke Schouwburg. De groepen 7 en 8 van vijf Haagse scholen verdiepten zich de afgelopen weken in het waarom van de kinderrechten en hoe belangrijk deze zijn in hun leven. Het resultaat; een voorstelling op het grote podium van de Schouwburg.

Lees verder
Tile medium
Nieuws vr 11 nov

Erik of het klein insectenboek in de etalage

De etalage van het voormalige H&M-pand in de Wagenstraat is volledige ingericht met de voorstelling Erik of het klein insectenboek. Wethouder Saskia Bruines van Financiën, Cultuur en Economie opende de etalage samen met Cees Debets.

Lees verder
Tile medium
Nieuws do 27 okt

Repetities Theater Na de Dam voorstelling gestart

Ieder jaar doen jongeren in het kader van Theater Na de Dam een onderzoek naar vrijheid en hoe het was om jong te zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog in Den Haag. Kon je nog wel buitenspelen? Hoe rook het buiten? Wat zag je om je heen? Welke moment vergeet je nooit meer? Verhalen en ervaringen van overlevende vormen de basis voor een voorstelling die op 4 en 5 mei gespeeld.

Lees verder
Tile medium
Nieuws wo 12 okt

Theater voor de hele familie tijdens de herfstvakantie

In de herfstvakantie staat Den Haag weer in het teken van kinderfestival De Betovering; een internationaal kunstfestival voor de jeugd. Ook wij doen dit jaar weer mee! Vanaf vrijdag 21 oktober tot en met zaterdag 29 oktober zijn er de hele week familievoorstellingen te bewonderen in onze theaters. Rondom een aantal voorstellingen zijn er activiteiten georganiseerd en de laatste vier dagen staat de door de NRC bejubelde installatie de TussenTijdCapsule bij ons in Theater aan het Spui!

Lees verder
Tile medium
Nieuws wo 28 sep

Rustruimte een baken voor prikkelgevoelige theaterbezoeker

In de Koninklijke Schouwburg hebben we nu permanent een rustruimte ingericht. Bezoekers die gevoelig zijn voor prikkels kunnen zich daar voor, tijdens en na de voorstelling in alle rust terugtrekken. Zo wordt een prikkelarm theaterbezoek mogelijk gemaakt. We hebben deze zomer gewerkt aan een grondige restyling van de schouwburg, waarbij we goed hebben gekeken naar de toegankelijkheid.

Lees verder
Tile medium
Nieuws di 20 sep

Kindertroonrede 2022 uitgesproken in Theater aan het Spui

Het afgelopen jaar hebben wij, ruim 200 kinderen uit groep 7 en 8 van scholen uit heel Nederland, over de dingen nagedacht. Over hoe de wereld eruit zou zien als wij de baas zijn. Over wie waar de baas over is. En waarom. En over wat wij nu al kunnen doen.

Lees verder