Nieuwsoverzicht

Nieuws ma 9 dec

Glühwein op het winterterras voor de Koninklijke Schouwburg

Het winterterras voor de Koninklijke Schouwburg is geopend! Warm jezelf op in onze iglo met chocolademelk, glühwein of chai latte. Je bent tot en met oud & nieuw van harte welkom vanaf 17:30 uur. 

Lees verder
Nieuws vr 6 dec

Doneer aan HNTonbeperkt

Het Nationale Theater zamelt in december geld in voor HNTonbeperkt. Geef blinde kinderen en hun ouders een onvergetelijke theaterervaring bij Repeltsteeltje en de blinde prinses. Theaterbezoek is door een beperking helemaal niet zo vanzelfsprekend. Dat hoeft niet zo te zijn!

Lees verder
Nieuws do 5 dec

HNT zoekt ouderen en hun verhalen over WOII

In het kader van Theater Na de Dam maakt HNT twee voorstellingen. Hiervoor zijn we op zoek naar mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt en hierover willen vertellen.

Lees verder
Nieuws vr 29 nov

Interview met Pepijn Gunneweg in aanloop naar zijn première

Pepijn Gunneweg, voormalig Ashton Brother, had een paar jaar niet op het toneel gestaan, maar voelde dat hij weer het theater in moest. Nu is hij terug, metThe Great Wonder,een soloprogramma vol muziek, acrobatiek, variété, kleinkunst en magie; de combinatie waarvoor Gunneweg heeft bewezen een speciaal talent te hebben. In zijn repetitielokaal – vol stellages, goocheltrucs, muziekinstrumenten, hoge hoeden en hier en daar een verdwaald konijn – legt hij de oorsprong van zijn ambitieuze comeback uit. 

Lees verder
Nieuws di 26 nov

Extra kaarten beschikbaar voor Het Huwelijk van Huub Stapel

Na zijn solo Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus speelt Huub Stapel opnieuw een one-man-show: Het Huwelijk. Op zaterdag 14 en maandag 16 december speelt hij zijn solovoorstelling in de Koninklijke Schouwburg. De voorstellingen waren helemaal uitverkocht, maar nu zijn er extra kaarten beschikbaar voor maandag 16 december! Ben jij erbij?

Lees verder
Nieuws ma 18 nov

Hein van der Heijden speelt eigen solo in HNT Studio

Vaste acteur van Het Nationale Theater en winnaar van de Louis d’Or én Arlecchino, Hein van der Heijden speelt van 11 t/m 14 december de levensechte, ontluisterende en rauwe monoloog Ad Fundum. Van der Heijden schreef zelf de tekst voor deze muzikale vertelling over een man die wanhopig zoekt naar een uitweg uit de puinhoop die hij van leven maakte.

Lees verder
Nieuws do 14 nov

Talkshow over gaswinning in de Koninklijke Schouwburg

Vooruitlopend op de parlementaire enquête organiseert Theatergroep Jan Vos een talkshow over de gaswinning in Groningen in de Koninklijke Schouwburg. De talkshow vindt plaats voorafgaand aan de voorstelling GAS op 22 november. Aan de hand van getuigenissen van politici, geologen, gedupeerden en andere betrokkenen wordt onderzocht wat er mis ging in het Groningse aardbevingsdossier. Te gast zijn: geoloog Peter van der Gaag, oud vice-voorzitter van de OVV Erwin Muller en Liesbeth van Tongeren, voormalig lid van de Tweede Kamer voor Groen-Links. De talkshow is gratis toegankelijk.

Lees verder
Nieuws di 12 nov

Bijgeboekt: Nasrdin Dchar en Fadua El Akchaoui met Mabrouk

Dit jaar vieren we vijftig jaar Marokkaanse arbeidsmigratie. Speciaal voordeze gelegenheid schreven Nasrdin Dchar en Fadua El Akchaoui de voorstelling Mabrouk, wat 'gefeliciteerd' betekent. Een voorstelling vol verhalen en gedeelde herinneringen in een uitbundige samensmelting van theater, livemuziek door het Amsterdams Andalusisch Orkest en visuals van Bouba Dola. Mabrouk is op zondag 16 februari te zien in Theater aan het Spui!

Lees verder
Nieuws vr 8 nov

Harrie Jekkers speelt extra zomervoorstellingen

Deze zomer ben je weer van harte welkom bij Het Nationale Theater. Harrie Jekkers speelt vanaf 3 juli 2020 een extra reeks voorstellingen in de Koninklijke Schouwburg. Al 32.000 mensen kochten kaarten voor Jekkers' solovoorstelling Achter de duinen, die hij vanaf september 2018 exclusief in Den Haag speelt. In juli speelt hij zijn succesvoorstelling voor de allerlaatste keer. Ben je erbij?

Lees verder
Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie