Erik Franssen

Fightclub

TEN Producties
wo 15 jan - 19:30 - 20:45
wo 15 jan 2025
19:30 - 20:45
  • wo 15 jan 2025
    19:30 - 20:45
    Theater aan het Spui
    Zaal 2

Het leven van Mine staat op z'n kop. Haar beste vriendin, Sigrid, is zwaar mishandeld door haar stalker. De twee vriendinnen besluiten samen een vechtclub op te richten om zich te wapenen tegen het geweld in de buitenwereld.

Fightclub is een fysieke en meeslepende voorstelling geïnspireerd op de gelijknamige film uit 1999.

De politie was op de hoogte van de stalker van Sigrid, maar ondernam weinig actie. Pas nu het te ver is gegaan, hebben ze de man opgepakt. Mine zit verscheurd aan het bed van Sigrid in het ziekenhuis. Hadden zij zich beter moeten wapenen tegen de buitenwereld?

Mine vertrouwt de wereld voor geen meter meer. Ze is achterdochtig over haar date, haar collega's en zelfs over zichzelf. Wanneer ze op haar werk een stagiaire aanvliegt, wordt ze een week geschorst.

Als ze in de kelder van het ziekenhuis haar werkkleding in moet leveren, springt Sigrid plotseling tevoorschijn. Alsof ze niet een paar verdiepingen hoger in coma ligt. Ze moedigen elkaar aan om te leren vechten: hoe zullen ze ooit overleven in de gewelddadige buitenwereld als ze niet eens een klap kunnen uitdelen?
Maar wanneer haar beste vriendin daarin veel verder wilt gaan dan Mine zelf voor ogen had, loopt alles uit de hand.
 
Vanuit een vrouwelijk perspectief onderzoeken schrijfster Vera Morina en regisseur Corien Feikens de rol van geweld. Waarom is er zoveel geweld tegen vrouwen? Hoe gaan we als samenleving om met geweld? Waarom lezen we zo weinig over de slachtoffers en zijn er tientallen Netflix Series over de daders?

Over TEN Producties

TEN Producties is een van de Zwolse Stadsgezelschappen. Sinds 2015 maken zij onder leiding van Corien Feikens voorstellingen waarin verhalen worden verteld over maatschappelijk actualiteiten die schuren, die je liever wilt vermijden.

Wij voelen de noodzaak om de menselijke kant achter deze onderwerpen te laten zien. We houden ons publiek een spiegel voor en gaan met elkaar in gesprek. We bewerkstelligen hiermee nieuwe perspectieven bij ons publiek en proberen vastgeroeste gedachtegangen te doorbreken. We werken op deze manier aan meer gelijkheid tussen mensen, meer solidariteit en een beter begrip voor elkaar en onze planeet.

Credits

regie: Corien Feikens | tekst: Vera Morina | spel: Ortál Vriend, Anne HofmanJurrien Remkes | scenografie: Morgana Machado Marques | dramaturgie: Tjeerd Posthuma | gevechtschoreografie: Geoffrey Thompson | techniek: Ben Vrielink, Bas Willekes