Dat Gat

Femke Arnouts
di 1 okt - 20:30
di 1 okt 2024
20:30
  • di 1 okt 2024
    20:30
    Zaal 3
    De Constant Rebecqueplein 20A

Het leegmaken van ons hoofd lijkt een steeds grotere daad te vereisen. Hoe radicaal kan die daad worden? Wat als ‘het niets’ vorm heeft gekregen en ineens voor je staat? Wat als je ‘niets’ aan kunt raken, ‘niets’ kunt voelen? Wat doe je dan? Dat Gat is een absurdistische voorstelling die existentiële vragen en donkere gedachten op een lichte en humoristische wijze tastbaar maakt.

★★★★★ de Volkskrant"De voorstelling ‘Dat gat’ legt het absurde van een mensenleven bloot"

Een voorstelling over het verlangen naar
En de angst voor 
Het niets

"Het is bijzonder ja, net zoals het Noorderlicht bijzonder is. Of een vos. Of een wolk in de vorm van een hartje. Maar ik denk dat het verstandig is als we het gewoon laten. Dit is niet iets waar we iets mee moeten. Dat lijkt me duidelijk. Dit is niks voor ons. Het is iets voor de wetenschap. Of zelfs dat niet eens. Ik weet zeker dat ook zij zullen beamen dat dit niks is en ook niks worden zal."

Een normale vrouw fietst op een normale dag over een normale dijk. Tot ze een enorm gat tegenkomt. Een gat waar ze zich, op onverklaarbare wijze, enorm tot aangetrokken voelt.

Een tweede vrouw volgt, voelt niets voor datzelfde gat en doet er vervolgens alles aan om de eerste vrouw daar weg te krijgen.

Na voorstellingen als Je spaart zegels en dan ga je dood en Deze plek bestaat niet, komt Femke Arnouts met Dat Gat: een absurdistische voorstelling die existentiële vragen en donkere gedachten op een lichte en humoristische wijze tastbaar maakt.

Credits

Concept & tekst Femke Arnouts | Spel Jip Smit, Femke Arnouts | Scenografie & kostuum Calle de Hoog | Eindregie Paul van der Laan | Muziek Carmen van Mulier | Posterbeeld Alexander Daems | Mede mogelijk gemaakt door Festival Karavaan, Gemeente Alkmaar, Lira Fonds, Flevolab, Stichting Dioraphte en Het Norma Fonds