Foto: Marijke de Gruyter | Styling: Nicolien de Jong

Alleen maar lieve jongens (8+)

HNTjong | Loek de Bakker
vr 14 feb - zo 20 apr
vr 14 feb 2025
-
zo 20 apr 2025

Alleen maar lieve jongens is een fantasierijke voorstelling vol stoere jongens en zachte mannelijkheid. Hoe hoor je je eigenlijk te gedragen als jongen? In deze muzikale wereld gaat Zeno samen met zijn vaders op zoek naar een moeder. Allerlei moederfiguren, vaders en zoons passeren vol humor de revue.

Fantasiewereld op het keukenblok

Zeno is druk, hij maakt van alles stuk en praat te hard. Zegt de juf. Die zegt dat hij een voorbeeld moet nemen aan de meisjes. Zeno snapt er niks van – misschien komt het wel doordat er bij hem thuis geen meisjes zijn. Hij heeft niet eens een moeder, gewoon twee vaders. Thuis aan de keukentafel wijst Zeno een van zijn vaders aan als moeder. Zijn vaders hebben aan één blik genoeg en de strijd barst los. Ze springen op het keukenblok en storten zich in de fantasiewereld van Zeno. In een zoektocht naar een moederfiguur passeren allerlei soorten moeders, vaders en zonen de revue. Langzaam komt Zeno erachter dat elk gezin anders is en dat er wel honderden soorten jongens zijn.
 
Na Supernormaal (5+) maakt regisseur Loek de Bakker opnieuw een voorstelling bij HNTjong die de norm bevraagt. Dat doet hij samen met prijswinnend schrijver Casper Vandeputte, die onder andere een Zilveren Krekel ontving voor de voorstelling STOM (10+).   

Credits

Regie: Loek de Bakker   
Tekst: Casper Vandeputte  
Spel: Piet Kooij + 2 andere acteurs  
Decor: Janne Sterke 
Compositie (muziek): Guy Corneille & Hans Vermunt  
Licht: Tim van ’t Hof