Anne Claire de Breij

Orchestra Soledad

Orkater
di 28 jan en wo 29 jan
di 28 jan 2025
en
wo 29 jan 2025

Orchestra Soledad is een zacht pleidooi van theatermaker Mattias Van de Vijver en schrijver Esther Duysker om mensen te omarmen die geestelijk in nood zijn. Hoe reik je een helpende hand? En hoe herken je die hand als de wereld je vreemd voorkomt?

Na de dood van een dierbare is een vrouw in de rouw. Ze raakt stap voor stap afgezonderd van de drukke wereld, waar zij ooit zo moeiteloos deel van uitmaakte. Steeds vaker merkt ze dat deze haar niet langer past. Om haar heen wordt het steeds stiller en leger, maar binnenin haar is het druk. Ze probeert terug te halen hoe het was om er nog wél bij te horen. Een koor brengt haar herinneringen ten gehoor; gesprekken en ontmoetingen die hebben plaatsgevonden … of toch niet? En wie is die schim die haar achtervolgt? In haar terugkerende dromen hoort ze haar dierbare virtuoos pianospelen, maar het spel wordt steeds anders, steeds kaler, steeds leger. 

Orchestra Soledad kijkt als een droom. Met koorzang en klassieke pianomuziek wordt de binnenwereld van een vrouw vormgegeven die in een sociaal isolement is geraakt. 

Een meerstemmige etude over eenzaamheid

Credits

regie Mattias Van de Vijver | tekst Esther Duysker | spel en muziek Reinout Scholten van Aschat, Lotte Driessen, Sem Abelskamp, Lara Bakker, Shanaya Dap, Serah Doku Meijboom en Django Gantz | compositie Mattias Van de Vijver, Reinout Scholten van Aschat | dramaturgie Liet Lenshoek