Henry van Loon

Keanu
za 10 mei
za 10 mei 2025

In Keanu gaat cabaretier Henry van Loon dieper in op de overeenkomsten tussen de Amerikaanse acteur Keanu Reeves en hemzelf. Een theatrale biopic waarin waarschijnlijk met geen woord over Keanu Reeves gepraat zal worden. Sssst.

Keanu Reeves schitterde in films naast sterren als Charlize Theron en Al Pacino, Henry van Loon niet. Keanu is een unieke voornaam en betekent 'koele wind over de bergen'. Henry (afgeleid van Hendrik, een van de meest voorkomende Germaanse voornamen) betekent 'woonerf'. Henry is in het bezit van een vintage shirt met de afbeelding van Keanu Reeves erop. Keanu Reeves weet voor zover bekend niet eens van het bestaan van Henry af. 

Maar waarschijnlijk hebben zowel Keanu Reeves als Henry als jij weleens het gevoel dat je vastzit in een Matrix. Alsof de wereld een simulatie is. Een montage van onzinnige, nutteloze, inwisselbare momenten, waar je maar op één manier uit kunt ontsnappen: Lachen. Heel. Hard. Lachen. 

Kom ook, take the blue pill en beleef de meest hilarische avond van je leven. Of take the red pill, en blijf thuis op de bank zitten jammeren. 

Toegankelijk voor doven en slechthorenden

Deze voorstelling maken we op zaterdag 10 mei toegankelijk voor doven en slechthorenden met een tolk Nederlandse Gebarentaal en met schrijftolken. Wil je gebruikmaken van deze faciliteiten? Reserveer dan via de betreffende link in het overzicht met de speeldata. We zorgen voor plekken in de zaal met goed zicht op de tolken.

Wil je meer weten over onze toegankelijke voorstellingen? Kijk op www.hnt.nl/onbeperkt.

Over Henry van Loon

Henry van Loon (Oirschot, 1982) werd in 2004 lid van de Comedytrain en debuteerde in 2011 als cabaretier met De Henry van Loon Entertainment Show. Hij was onder meer te zien in de films Bro's Before Ho's en De Boskampi's. Landelijke bekendheid volgde met zijn genadeloze optreden in The Roast of Giel Beelen en zijn rol als Volkert in de hitserie De Luizenmoeder. Ook speelde Henry in de serie Tropenjaren en deed hij mee aan The Masked Singer en Last One Laughing.  Sinds 2019 is Henry vaste gast in Promenade, de satirische Late Night Talkshow van Diederik Ebbinge. In november 2023 maakt Henry een podcast met Martijn Crins; Kuieren, waarin zijn een weergaloos grappige ode aan onderbelichte dorpen in Nederland brengen. Begin februari 2024 stond Henry voor het eerst in Koninklijk Theater Carré waarmee hij de tour van zijn zesde voorstelling Jannie The Show Dog afrondde. In oktober 2024 start Henry met de try-outs van zijn nieuwe voorstelling Keanu.