Pierre Requillart

Tess Merlot

Tess Merlot
zo 25 mei - 20:00
zo 25 mei 2025
20:00
  • zo 25 mei 2025
    20:00
    Koninklijke Schouwburg
    Grote zaal

Na vele uitverkochte shows komt de Haagse chansonnière Tess Merlot nu voor een speciale XL-show naar de Koninklijke Schouwburg! Op het podium wordt ze vergezeld door zowel haar band als een strijkkwartet.

De voorstelling is verplaatst naar 25 mei 2025 en gaat binnenkort in verkoop.

Tess Merlot brengt op deze dag de vinylplaat van haar nieuwe album Chante la vie uit en laat je tijdens deze avondvullende show kennis maken met haar nieuwe liedjes, die naadloos aansluiten op onbetwiste chansonklassiekers van onder andere Jacques Brel, Edith Piaf en Charles Aznavour. Met herkenbare thema’s voor jong en oud. 

Gevoelens van verdriet, geluk en nostalgie

Dat het Franse chanson als geen ander genre gestalte weet te geven aan gevoelens van verdriet, geluk en nostalgie, realiseerde ook zangeres Tess Merlot zich toen zij voor het eerst haar eigen liedjes schreef. Vier jaar na het schrijven van het lichtvoetige Mon Paris en twee jaar na het uitkomen van haar debuutalbum Laissez-moi, zocht ze opnieuw naar woorden en melodieën om nieuwe veranderingen in haar leven uit te drukken. Het verdwijnen van het ouderlijk huis en de connectie met de kindertijd, de vergankelijkheid van vriendschappen, maar ook de evolutie van een langdurige liefde en de sprongen in het diepe die we, eenmaal volwassen, blijven maken. Uiteindelijk verschillen onze verhalen, ervaringen en gevoelens immers niet zoveel van elkaar: door voor- en tegenspoed proberen we allemaal iets moois van het leven te maken. 

Over Tess Merlot


Tess Merlot is een in Boskoop opgegroeide, Haagse zangeres en voorvechtster van Franstalige muziek. In 2019 bracht ze haar single Mon Paris uit, dat ze in een uitverkocht Paradiso ten gehore mocht brengen en daar door Leo Blokhuis 'de Franse zomerhit van het jaar' werd genoemd. In de afgelopen jaren speelde ze met haar eigen show in uitverkochte zalen in Nederland, België en West-Australië en was ze op televisie te zien bij onder andere Matthijs gaat door, Tijd voor Max en We Want More. Op 25 november 2023 speelde Tess Merlot met het Residentie Orkest in een uitverkochte grote zaal van het Haagse poppodium PAARD. Haar nieuwe album Chante la vie verschijnt op 1 maart 2024.

Ga voor meer informatie naar www.tessmerlot.com

Credits

zang Tess Merlot | piano Guillaume Marcenac | gitaar Leon Sibum | basgitaar Boris Egbers | accordeon Lars Visscher | drums en percussie Michiel Buijsse | 1e viool Jenneke Tesselaar | 2e viool Robert Baba | altviool Ian de Jong | cello Alex Geller