Gordon Meuleman

Poeziebar

Poezieboys
wo 1 mei - 20:00
wo 1 mei 2024
20:00

De Poezieboys - Jos Nargy en Joep Hendrikx - vinden dat de wereld wel wat meer poëzie kan gebruiken. Dit seizoen presenteert Jos Nargy samen met muzikant Nick Feenstra en drie wisselende gastdichters iedere maand de beste poëzie van het moment in Zaal 3. Niet alleen de meest bijzondere gedichten, maar ook je favoriete gastheer Phil Boonen komt voorbij. Een wedstrijdje sneldichten, de open mic en dansen met dichters maakt iedere Poeziebar tot een andere legendarische avond.

Over De Poezieboys

In 1966 komen op uitnodiging van Simon Vinkenoog handenvol dichters bijeen in Carré. Hun maaltijd: een halve kip en een joint. Deze dichters, waaronder een debuterende Jules Deelder, Johnny the Selfkicker en Vinkenoog zelf traden op voor een dampend, joelend en stijf uitverkocht Carré. Jos Nargy en Joep Hendrikx vragen zich af waarom een dergelijke avond tegenwoordig haast ondenkbaar lijkt. De poëzie verdient beter vinden zij; En ze richtten de Poezieboys op.

Jos en Joep maakten voorstellingen die onder andere te zien waren op theaterfestival de Parade en in verschillende theaters. Ook organiseerden ze poëzieavonden met jonge (levende!) dichters en richten ze de Poeziebar (voorheen de 'Poezieclub') op. Samen brengen zij de beste poëzie van dit moment, geïnspireerd op die ene legendarische avond in Carré. En natuurlijk met als doel: uitverkochte, dampende en joelende zalen voor de poëzie! Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken.

Credits

van en met Jos Nargy en Joep Hendrikx (De Poezieboys)