De Gliphoeve | oktober 2022

De Giphoeve (14+)

Orkater
Muzikale voorstelling over de komst van Surinamers in Nederland. Een geschiedenis van racisme en het moeizame proces van integratie.

Reserveer

Het is 1975. In Suriname wordt de onafhankelijkheid uitgeroepen. Wie gaat weg en wie blijft hier is een grote hit op de radio. Etta besluit met haar dochter Millie en zoon Glenn naar Nederland te gaan. Vader Stanley blijft voorlopig in Suriname.

Vol verwachting, energie en humor probeert deze sterke moeder haar kinderen een plek te geven in hun nieuwe vaderland. Maar niemand zit op ze te wachten, er is geen werk en er zijn geen woningen.

Ze komen terecht in De Gliphoeve, de eerste flat in de Bijlmermeer die gekraakt wordt door een groep Surinaamse activisten, die hun net gearriveerde landgenoten er woonruimte bieden. Gezinnen leven er onder, boven en op elkaar, soms in bittere armoede. Ondanks het beton vindt men er warmte: in eten en drinken, in muziek en in de gedeelde, vastberaden wil om te slagen. Maar het kleine gezin wordt flink op de proef gesteld.

De Gliphoeve is een voorstelling vol levenskracht en muziek als houvast om te overleven en door het beton heen te breken.

Educatie

In het gratis educatieprogramma van Bijlmer Parktheater en Orkater maken de leerlingen op een speelse manier kennis met De Gliphoeve, maar vooral ook met de Bijlmer: zijn geschiedenis, bewoners en kunstenaars. Ook daagt het leerlingen uit om in de eigen buurt op onderzoek te gaan naar de schoonheid en karakter van de eigen leefomgeving. Wat is voor jou de trots van jouw wijk? Bekijk voor meer informatie de website www.degliphoeve.nl.

Speeldata

Schoolvoorstelling

ma 7 november 2022
14:00 uur Koninklijke Schouwburg 

Vrije voorstelling

di 11 oktober 2022
20:15 uur Koninklijke Schouwburg 

Prijs per leerling €13,00

← Terug naar het vo aanbod