april 2022 | schoolvoorstellingen

ALLEEN TE BOEKEN VOOR SCHOLEN IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS

Snackbar (12+)

De Toneelmakerij
Een voorstelling over loyaliteit, schaamte en de moed om de confrontatie op te zoeken en jongeren aan te moedigen hun eigen grenzen aan te geven én die van anderen te respecteren.

Reserveer

Snackbar (12+)

Deze voorstelling en de bijbehorende educatie moedigen jongeren aan hun eigen grenzen aan te geven én die van anderen te respecteren. 

Regisseur Timothy de Gilde weet als geen ander beladen onderwerpen bespreekbaar te maken voor jongeren. Snackbar is een schurende voorstelling over loyaliteit, schaamte en de moed die ervoor nodig is om de confrontatie op te zoeken. Hoe is het mogelijk dat niemand ingrijpt als grenzen overschreden worden? Maakt wegkijken je medeverantwoordelijk voor het misbruik? Of misschien wel medeplichtig? Snackbar is een pleidooi voor opstaan en het doorbreken van de stilte.

Snackbar gaat over een urgent en actueel onderwerp dat álle jongeren raakt; elke middelbare scholier heeft weleens meegemaakt dat er grenzen werden overschreden, als slachtoffer, aanstichter of toekijker. Met deze voorstelling wil Timothy de Gilde een gesprek op gang brengen over het nemen van verantwoordelijkheid wanneer dat gebeurt. “Wegkijken in plaats van ingrijpen is een grijs gebied, en hier wil ik graag theater over maken. Ben je ook schuldig als je je hoofd wegdraait? Wanneer sta je op, voor jezelf en voor een ander?” 

Educatie

Na de voorstelling gaat de vrouw van het frietkot rond met comfortfood en goede raad.  

Lesmateriaal  
Om te weten waar je grenzen liggen, moet je ze ooit zijn gepasseerd. Maar wat als anderen dat voor jou doen? We schrijven een literaire brief aan iemand die ooit onze grens overschreed. En vervolgens? Verscheuren, verbranden of toch … postzegel erop en hop, in de brievenbus.  
 
Workshop  
In deze spelworkshop (op aanvraag te boeken) oefenen we ons verzet op een vieze man of een ranzige tante. Wie maakt de meest ongemakkelijke scène? Een humoristische opmaat naar een serieus gesprek over grenzen: waar liggen ze en hoe geef je ze aan? 

Speeldata

Schoolvoorstelling

 

ma 4 apr 2022

13:30 uur Theater aan het Spui - Zaal 2

di 5 apr 2022

10:30 uur Theater aan het Spui - Zaal 2

di 5 apr 2022

13:30 uur Theater aan het Spui - Zaal 2

Prijs per leerling €11,50

← Terug naar het vo aanbod