HNTdeMotor: adopteer een voorstelling

Duik van A tot Z in het proces van een voorstelling

HNTdeMotor opent de deuren van het repetitielokaal voor jongeren met een kloppend hart voor theater. Vier jongeren krijgen de kans om de theaterwereld binnen te stappen en te ontdekken hoe het er nou echt aan toe gaat.

Waar je vaak alleen naar het eindresultaat kijkt, de voorstelling, zet HNTdeMotor de deur op een kier en stapt in het repetitieproces van een voorstelling van Het Nationale Theater. Je bent aanwezig bij een eerste lezing, een repetitie, kleding doorpas, montage week en natuurlijk de première.

Naast een unieke kijk in het werkproces ontmoet je de regisseur, dramaturg, decorontwerper, neem je een kijkje in het kostuumatelier, loop je mee met de techniek en organiseren we een date night met de acteurs.

Vanaf juni 2022 adopteren we de voorstelling... QUEER PLANET (van HNTjong). Meedoen? Word dan nu adoptee.

meld je aan

Bijeenkomsten

Hieronder vind je de planning voor het traject rondom QUEER PLANET. De data en tijden zij nog niet bekend. Onderstaande activiteiten vinden plaats in de periode juni t/m oktober 2022 (in de zomervakantie zullen er geen bijeenkomsten zijn).

datum en tijd later bekend | Repetitie & Expertmeeting 1 
Aanwezig bij de repetities. Aansluitend een ontmoeting met cast en crew.

datum en tijd later bekend | Date night: Restaurant Le Moteur
In gesprek met (een deel van) de cast tijdens een borrel na de repetities. 

datum en tijd later bekend  | Expertmeeting 2
Ontmoeting met iemand van het artistieke team.

datum en tijd later bekend | Fotodoorloop
Aanwezig tijdens de doorloop waar ook de foto's worden gemaakt die worden gebruikt voor de publiciteit.

8 oktober, 20.15u - 23.00u | Première
Aanwezig bij de première van de voorstelling in Theater aan het Spui inclusief première feestje.

datum en tijd later bekend | Inleiding door adoptees bij voorstelling
De adoptees verzorgen een inleiding bij de voorstelling voor vrienden, familie en aanwezig publiek in Theater aan het Spui.

Kosten

Voor €20,- neem je deel aan dit traject. Dit is inclusief een kaartje voor de première op 8 oktober 2022 in Theater aan het Spui.

Leedvermaak (seizoen 21/22)

Samen met Esmée, Liz, Josephine, Joris en Noa adopteerde we de voorstelling Leedvermaak. Vanaf januari 2022 liepen we mee met het maakproces van deze 6 uur durende voorstelling! We ontmoette de regieassistent, lazen het script met de dramaturg, keken mee in het repetitieproces, organiseerde Restaurant Le Moteur voor een deel van de cast, maakte toi-toi-tois voor cast en crew, waren aanwezig op de première in Theater aan het Spui en organiseerde een inleiding bij de voorstelling voor bezoekers in Den Haag.