HNTdeMotor: adopteer een voorstelling

Duik van A tot Z in het proces van een voorstelling

HNTdeMotor opent de deuren van het repetitielokaal voor jongeren met een kloppend hart voor theater. Vier jongeren krijgen de kans om de theaterwereld binnen te stappen en te ontdekken hoe het er nou echt aan toe gaat.

Waar je vaak alleen naar het eindresultaat kijkt, de voorstelling, zet HNTdeMotor de deur op een kier en stapt in het repetitieproces van een voorstelling van Het Nationale Theater. Je bent aanwezig bij een eerste lezing, een repetitie, kleding doorpas, montage week en natuurlijk de première.

Naast een unieke kijk in het werkproces ontmoet je de regisseur, dramaturg, decorontwerper, neem je een kijkje in het kostuumatelier, loop je mee met de techniek en organiseren we een date night met de acteurs.

Houd onze socials in de gaten om op de hoogte te blijven van de eerstvolgende Adopteer een voorstelling of stuur ons vast een mailje of DM.

Bijeenkomsten

Repetitie & Expertmeeting 1 
Aanwezig bij de repetities. Aansluitend een ontmoeting met cast en crew.

Date night: Restaurant Le Moteur
In gesprek met (een deel van) de cast tijdens een borrel na de repetities. 

Expertmeeting 2
Ontmoeting met iemand van het artistieke team.

Fotodoorloop
Aanwezig tijdens de doorloop waar ook de foto's worden gemaakt die worden gebruikt voor de publiciteit.

Première
Aanwezig bij de première van de voorstelling inclusief première feestje.

Inleiding door adoptees bij voorstelling
De adoptees verzorgen een inleiding bij de voorstelling voor vrienden, familie en aanwezig publiek in Theater aan het Spui.

Kosten

Voor €20,- neem je deel aan dit traject. Dit is inclusief een kaartje voor de première.

QUEER PLANET (seizoen 22/23)

Vorige week woensdag was het weer zo ver, het gezellige restaurant Le Moteur opende haar deuren en met succes✨?
Deze selectie van vier jongeren lopen dit keer deels mee met het maak proces QUEER PLANET. Woensdag kregen zij de kans om op speeddate te gaan met de cast om al hun brandende vragen te stellen over de industrie en de voorstelling❤️?

Lijkt het jou leuk om dit ook komend seizoen te doen, om meer te leren over de theater wereld, stuur ons een DM en wie weet sta jij backstage bij het maak proces van de volgende voorstelling. ?

Leedvermaak (seizoen 21/22)

Samen met Esmée, Liz, Josephine, Joris en Noa adopteerde we de voorstelling Leedvermaak. Vanaf januari 2022 liepen we mee met het maakproces van deze 6 uur durende voorstelling! We ontmoette de regieassistent, lazen het script met de dramaturg, keken mee in het repetitieproces, organiseerde Restaurant Le Moteur voor een deel van de cast, maakte toi-toi-tois voor cast en crew, waren aanwezig op de première in Theater aan het Spui en organiseerde een inleiding bij de voorstelling voor bezoekers in Den Haag.