Bestel het boek Leedvermaak trilogie

Judith Herzberg is behalve een van de geliefdste dichters van ons land ook een van onze belangrijkste toneelschrijvers. Leedvermaak (1982) was een mijlpaal in de toneelgeschiedenis. Niet eerder was er zo geschreven over hoe de oorlog doorwerkte in de levens van latere generaties: open en scherp. Dertien jaar later schreef Herzberg Rijgdraad (1995), en nog weer zes jaar later Simon (2001). 

 

Voor € 24,90 ontvang je niet alleen het boek (uitgegeven door De Harmonie), maar ook een uitgebreide reader met achtergronden. Je kunt ervoor kiezen om het boek thuis te laten bezorgen voor € 6,75 of om het pakket op te halen bij onze kassa aan Schouwburgstraat 8.

Bestellen

Drie wrange, hilarische en ontroerende mensenkomedies

We volgen Nico en Lea, haar ouders Ada en Simon, Dory (de ex van Nico), Lea’s onderduikmoeder Riet, Nico’s vader en stiefmoeder Zwart en Duifje, kinderen en kleinkinderen. Als geen ander weet Herzberg de – vaak moeilijke – menselijke relaties in schijnbaar terloopse en luchtige dialogen vorm te geven. Nergens pathetisch, maar ‘met daarónder steeds die open wond van zwijgen, wegkijken, nietbegrijpen, het jarenlang weggedrukte janken, de geamputeerde woede’ (Loek Zonneveld). Nu verschijnt er een nieuwe editie van deze lang uitverkochte klassieker. Het is het begin van een integrale uitgave van het toneeloeuvre van Herzberg, aan wie vorig jaar de prestigieuze Prijs der Nederlandse Letteren werd toegekend. ‘Drie wrange, hilarische en ontroerende mensenkomedies.’ De Groene Amsterdammer

Dit jaar spelen we de Leedvermaak trilogie voor het eerst in z’n geheel in de theaters in Nederland.

Foto: Erik Mattijssen