The Story of Travis | maart 2023

The Story of Travis (16+)

Theater Rotterdam | Well Made Productions
Over het belang van het hebben van dromen, het laten gelden van je stem in een wereld die niet voor jou lijkt ingericht en het vinden van een thuis.

Reserveer

The Story of Travis is een nieuwe, originele toneeltekst geïnspireerd door de Broadway klassieker A Raisin in the Sun van Lorraine Hansberry.

In zijn tienerjaren verruilt de Amerikaanse Travis (gespeeld door Ruurt de Maesschalck) zijn geboortestad Chicago voor een nomadisch bestaan. In de jaren ‘70 en ‘80 reist de jonge, observerende fotograaf door Europa, waar hij verschillende inzichten opdoet over het leven van zwarte mensen in Amerika en Europa. Dan wordt hij verliefd, krijgt kinderen en settelt in Nederland. Ver weg van zijn thuisland Amerika - waar hij zwarte broeders en zusters verloor door anti-zwart racisme - bouwt hij een nieuw leven op in een wereld die in essentie niet zoveel verschilt van wat hij ooit thuis noemde. De buitenkant lijkt anders, maar de uitsluiting, de eenzaamheid, de kilte en hardheid zijn hetzelfde.

Op 78-jarige leeftijd maakt Travis zijn laatste reis en keert terug naar Chicago. Tijdens zijn bezoek aan zijn familiegraf blikt hij terug op zijn leven. Door herinneringen op te halen uit het verleden en in gesprek te gaan met familieleden, bereidt Travis zich voor op zijn overgang naar het hiernamaals.

The Story of Travis toont een familiegeschiedenis, waarin elke volgende generatie steeds meer stem krijgt. In poëtische monologen, herkenbare familiesituaties en spirituele dialogen bevraagt The Story of Travis de burden van the black (American) dream en hoe het is om als enige hoop van je familie de wereld ingezonden te worden.

Educatie

Bij deze voorstelling zit geen eduatiemateriaal. Benieuwd of er iets mogelijk is? Neem contact op met Tim Lafeber.

Speeldata

Vrije voorstellingen

di 21 maart 2023
20:15 uur Koninklijke Schouwburg
wo 22 maart 2023
20:15 uur Koninklijke Schouwburg
do 23 maart 2023
20:15 uur Koninklijke Schouwburg

Prijs per leerling €11,50

← Terug naar het vo aanbod