Nieuwe gezichten, nieuwe verhalen

We gaan een waanzinnig nieuw theaterseizoen tegemoet en daarbij mogen we ook mooi nieuws aankondigen. Ons acteursensemble wordt komend seizoen verrijkt met Yamill Jones en Sander Plukaard. Daarnaast gaan we werken met nieuwe vaste huisregisseurs: Loek de Bakker, Belle van Heerikhuizen, Dimphna van Kempen, Gavin-Viano en Nina Spijkers en filmmaker Isaura Sanwirjatmo sluit zich aan bij het makersteam van HNTjong.

 

Eric de Vroedt, Artistiek leider Het Nationale Theater:

“In het nieuwe theaterseizoen brengt Het Nationale Theater de hete hangijzers van onze tijd naar het podium. De strijd tussen activisme en pragmatisme in Antigone. Oorlog en overlevingsstrijd in Moeder Courage. Klimaat, populisme en de vluchtelingencrisis in De seizoenen. Het voelt als een overweldigend voorrecht om met Ali Smiths bejubelde kwartet aan de slag te mogen gaan. Elk seizoen trappen we af met een unieke avond gebaseerd op een van haar meesterwerken. Ook het onthullende en onthutsende Schuldig kind krijgt een toneelbewerking.

We verwelkomen twee spannende, toonaangevende huisregisseurs, Nina Spijker en Belle van Heerikhuizen. En we zijn heel blij dat Sander Plukaard en Yamill Jones met hun sprankelende talent ons ensemble komen versterken. De reprises van twee hitvoorstellingen én een voorstelling geschreven door een kip maken dit opwindende theaterjaar compleet. Ik kan niet wachten!”

Noël Fischer, artistiek leider HNTjong:

“Ik zie uit naar de komst van Sander en Yamill in het ensemble - sensitieve, intelligente acteurs die eerder als gast bij HNTjong speelden. Ook de nieuwe regisseurs vormen een divers, spannend palet qua artistieke identiteit en stijl die theater voor jeugd en jongeren verrijken. HNTjong kiest voor actuele verhalen, eigenzinnige toneelschrijvers en innovatieve beeldtaal. CasperVandeputte schrijft over mannelijkheid in zijn nieuwe stuk Alleen maar lieve jongens, eenzaamheid als modern fenomeen beleef je als unieke locatievoorstelling in Only the Lonely, en een actuele feministische versie van Romeo & Julia gaat op tournee als grote zaalproductie!

Verbinding met jonge mensen èn maatschappelijke impact zoeken we door verhalen op allerlei manieren te vertellen, op het toneel, maar ook door documentaires.”