Gavin-Viano

Regisseur Gavin-Viano studeerde in 2020 af aan de Toneelacademie Maastricht als regisseur en maakt uitgesproken visuele voorstellingen over gemeenschappen en onderwerpen die in de samenleving niet goed gehoord worden met visuals van Wes Broersen (bekend van o.a. Frenna en Eefje de Visser).

Afgelopen seizoen maakte hij HNTjong de voorstelling Arm met een dure smaak (14+).

Biografie

Gavin-Viano studeerde in de zomer van 2020 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Voor zijn afstudeervoorstelling Ach Mijn Wederhelft ontving hij in 2020 de DNA Next Stimuleringsprijs. Tijdens zijn studie was hij regie-assistent bij Toneelgroep Oostpool en part-time Research Adviseur bij VSBfonds. Voordat hij naar de regieopleiding ging, ontwikkelde hij zich bij Codarts Rotterdamse Dansacademie en vervolgens ontving hij scholarships voor The New York Film Academy. Als danser en acteur was hij te zien in Grease (Vorst Nationaal), Yab Yum (Koninklijk Carré), Rocky Das Musical (Stage Entertainment Hamburg) en de politieke voorstelling Ragtime Das Musical (Staatstheater Kassel, Braunschweig en Oper Graz). 

Na zijn afstuderen bracht hij maatschappelijke voorstelling die elk impact hadden zoals:

  • Bloodscent. Een gelaagde, beeldende en muzikale voorstelling over een jonge vrouw en haar zoektocht naar heling van seksuele trauma's uit haar jeugd, gespeeld door Princess Bangura. 

  • Able to Fuck Love. een Engelstalige, Shea-Butter-Poppin-Soulvolle monoloog onder begeleiding van vier violisten van The Eurasia Quartet en door pianist Joachim Henriëtta.

  • Multiversum. een muzikale en beeldende voorstelling, over de kracht van kinderlijke fantasie en perspectief in het helen van trauma.