Sexual Healing

Het Nationale Theater Producties

Seizoen 2018/2019

★★★★ NRC
“Het is zeldzaam in de Nederlandse theaters, maar met Sexual Healing toont het Nationale Theater dat het mogelijk is: een geslaagde, echt geestige komedie maken.”

Na het bejubelende Ondine en Het Duel van Tsjechov brengt Jeroen De Man een nieuw werk naar de grote zaal. Samen met een fantastisch stel acteurs die zwemmen in de toneelprijzen portretteren zij een gezin. Een gezin dat doodongelukkig is in Nederland en tot grote opluchting van het publiek vertrekt naar Frankrijk om een zorgcentrum voor ouderen te beginnen. On y va! Alles loopt op rolletjes en gesmeerd als paturain. De pensionados komen bijna aan om samen met het gezin te gaan knuffelen met de oerkippen. Maar zijn ze nu wezenlijk gelukkiger? Een engel volgt hen al langer en wanneer de chaos en het verdriet van het gezin weer terugkeert en erger is dan ooit; openbaart hij zich aan hen. Ooit vertrok het gezin op een letterlijke manier, nu vertrekken ze pas echt.

 

Cast & Crew

Regie: Jeroen De Man Tekst: Jan Hulst en Kasper Tarenskeen met Mariana Aparicio Torres, Hein van der Heijden, Mark Kraan, Emmanuel Ohene Boafo, Ariane Schluter, Bram Suijker en Romana Vrede

Dramaturgie: Willemijn Barelds
Regieassistent: Abdel Daoudi
Scenografie: Sarah Nixon en Catharina Scholten
Kostuumontwerp: Arien de Vries
Lichtontwerp: Jan Harm Wagner
Geluidsontwerp: Bo Koek en John van Oostrum
Camera en edit: Mink Pinster 
Video-ontwerp: Lennert Esser