Als het anders loopt | januari 2023

Als het anders loopt (12+)

Het Houten Huis
Muziektheater vol beeldende poëzie en dans.

Reserveer

“Iedereen kan hier terecht komen”, zegt mijn vader. Hij vult een oneindige stapel formulieren in en ik moet stil zijn. Het duurt al zeker honderdtien uur. Er is een hoge balie, met daarachter twee blauwe latex handen. Ze zeggen wat we moeten doen, maar ik begrijp het niet. De muzikale voorstelling Als het anders loopt gaat over een wachtkamer waar niemand wil zijn. Waar de muren bewegen, mensen wankelen en tóch sterk blijven.

Mensen komen en gaan. Een meisje aan een infuus danst zo licht, ik denk dat ze kan vliegen. De jongen die net naast me zat heeft geen armen en benen, maar hij kan alles. Er is een vrouw met zo’n zwaar, groot hoofd dat ze bijna omvalt. Je kunt hier ook verdwalen. Door de gang loopt een oude man. Met hem kun je lachen, hij is vergeten dat hij hier al jaren komt. In zijn ogen drijven zomerwolken. En ik, ik ben gewoon anders. Dat is juist goed, zegt mijn vader. Er is al zo veel hetzelfde.

Als het anders loopt, in regie van Elien van den Hoek, is onderdeel van een drieluik over zorg. Het gezelschap brengt een gedurfde, beeldende muziektheatervoorstelling waarin acteurs met een fysieke of mentale beperking en jonge professionele dansers een wereld vol tegenslag én hoop verbeelden. Theaters worden uitgenodigd om in gesprek te gaan over de mogelijkheden om de voorstelling toegankelijk te maken voor bezoekers met een beperking.

Educatie

Hoe maak je het ongemakkelijke gemakkelijker? Is er genoeg ruimte om anders te zijn? De klas ontvangt een gratis pakket met opdrachtkaarten waarin ze op zoek gaan naar een verbinding tussen de werelden van mensen met en zonder een beperking. Workshop bij de voorstelling boeken? Neem contact op met Tim Lafeber.

Boeken via Cultuurschakel

De gemeente Den Haag stimuleert scholen om met hun leerlingen de Haagse culturele instellingen te bezoeken. Daarom stelt zij voor de leerjaren 1, 2 en 3 per leerling €5,- subsidie beschikbaar. Voorwaarde om in aanmerking te komen voor de subsidie, is dat de school gebruik maakt van de landelijke CJP Cultuurkaart. Meer info op www.cultuurschakel.nl/inschrijven. Vragen over het inschrijven bij Cultuurschakel kun je stellen aan Frauke van Opstal

boek deze voorstelling via Cultuurschakel

Speeldata

Schoolvoorstelling

vr 13 januari 2023
13:30 uur Theater aan het Spui

Prijs per leerling €11,50

← Terug naar het vo aanbod