Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival 2024

Human Voices

Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival brengt ruim honderd schrijvers, dichters, spoken word-artiesten en musici naar Den Haag tijdens de 29e editie van donderdag 18 tot en met zondag 21 januari 2024.

Het festivalthema dit jaar is Human Voices, met aandacht voor de stem van de auteur en van het personage in gesproken, geschreven of gezongen verhalen of gedichten, en voor kunstmatige intelligentie, chatbots en ChatGPT.

Luister, kijk en ontmoet je favoriete schrijver of maak kennis met nieuwe auteurs en hun boeken. Geniet van de mix van gesprekken, interviews, voordracht, proza, poëzie, film en muziek!

Het festival vindt als vanouds weer plaats als aaneengesloten vierdaags festival met zowel overdag als ’s avonds programma’s in bibliotheken, theaters en scholen door heel Den Haag.

De grote festivalavonden op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari in zes zalen van Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag bieden tientallen gesprekken en voordrachten met vele auteurs uit binnen- en buitenland. Het festival sluit zondagmiddag 21 januari feestelijk af met Ode aan Remco Campert en de Uitreiking Haagse Literatuurprijzen in de Koninklijke Schouwburg.

Programma

Over het festival

Sinds 1995 organiseert Writers Unlimited het (voorheen Winternachten) Internationaal Literatuurfestival Den Haag. Vele tienduizenden bezoekers zijn getuige geweest van gesprekken en voordrachten van schrijvers en dichters over actuele thema's. Het festival is uitgegroeid tot een van de belangrijkste internationale literaire evenementen van Nederland.

Onder het motto 'Het woord is aan de schrijvers' heeft het festival de literatuur betrokken bij het nationale en internationale maatschappelijke debat. De programma's vinden plaats op uiteenlopende plekken in de stad Den Haag, waaronder Theater aan het Spui, Paard, Amare, Theater Dakota, PIP, in bibliotheken in Haagse wijken en op scholen en universiteiten.

Over Writers Unlimited

Writers Unlimited brengt schrijvers, dichters, denkers en wetenschappers uit de hele wereld met elkaar in gesprek over actuele kwesties, literatuur, kunst, wetenschap en samenleving. Jaarlijks in het Internationaal Literatuurfestival Den Haag, door het jaar heen in Writers Series; gespreksprogramma's op diverse locaties in Den Haag en in hun podcasts. Lees meer over de activiteiten op de website: