Love XL | april 2023

LoveXL (14+)

Maas theater en dans
Over alles wat er bij komt als je hormonen gaan gieren

Reserveer

LoveXL is een voorstelling voor jongeren over seks in ruimste zin van het woord. Hoor je erbij door het ‘te doen’? Doe je alsof je op meisjes valt, terwijl je meer naar jongens kijkt? Ben je bang voor de eerste keer? Hoe ga je om met die opdringerige moeder of buurman? Ben je misschien een meisjeshelper, maar denk je stiekem de hele tijd alleen maar aan seks met ze? LoveXL biedt je herkenning en vergezichten.

Hoe ingewikkeld kan het zijn als je alles voor de eerste keer moet uitvinden. Je wilt stoer doen, je onzekerheid niet laten zien, heel ervaren overkomen, terwijl je gewoon niks of bijna niks weet. Ja wel Google-weet, maar het nooit in het echt heb meegemaakt. Je kunt niets anders dan in het diepe springen, durven en je kwetsbaar opstellen. Maar ja, als niemand dat doet, waarom zou jij dan de eerste zijn? En trouwens, in je fantasie is alles toch veel leuker en lekkerder dan in het echt.

Educatie

Op aanvraag geven twee docenten een workshop die elk vanuit een eigen discipline de thema’s uit de voorstelling belichten. We dagen leerlingen uit om zelf na te denken, hun verbeelding te gebruiken en zichzelf op nieuwe manieren uit te drukken. Interesse? Neem contact op met Tim Lafeber.

Boeken via Cultuurschakel

De gemeente Den Haag stimuleert scholen om met hun leerlingen de Haagse culturele instellingen te bezoeken. Daarom stelt zij voor de leerjaren 1, 2 en 3 per leerling €5,- subsidie beschikbaar. Voorwaarde om in aanmerking te komen voor de subsidie, is dat de school gebruik maakt van de landelijke CJP Cultuurkaart. Meer info op www.cultuurschakel.nl/inschrijven. Vragen over het inschrijven bij Cultuurschakel kun je stellen aan Frauke van Opstal

boek deze voorstelling via Cultuurschakel

Speeldata

Schoolvoorstellingen

di 18 april 2023
10:30 uur Theater aan het Spui
13:30 uur Theater aan het Spui
wo 19 april 2023
13:30 uur Theater aan het Spui

Vrije voorstelling

wo 19 april 2023
19:30 uur Theater aan het Spui

Prijs per leerling €11,50

← Terug naar het vo aanbod