Viering en herdenking 149 jaar Hindostaanse Immigratie

Op 5 juni 2022 vieren en herdenken we 149 jaar Hindostaanse immigratie. met een gratis toegankelijk programma op het Spuiplein en met jonge Hindostaanse kunstenaars. Het programma begint om 15:00 en sluit af met de voorstelling KISHAN van Shailesh Bahoran in Theater aan het Spui.

Programma

Vanaf 15:00 uur doorlopend programma op het Spuiplein

Vanaf 15:00 ben je van harte welkom op het Spuiplein voor een gratis programma. Er is muziek, een expositie, podcast, graffiti-art, DJ's en er is een foodcourt met de lekkerste roti, hapjes en schaafijs. Met zon en picknicktafels op het plein voor Theater aan het Spui.

Op het Spuiplein kan je onder meer het prentenboek Hanna vertelt over de slavernij kopen en graffiti-artiesten aan het werk zien. Met muziek van DJ Roxy en MC Jiv the Chief. Inclusief een Battle of the Drums. Ook is er de expositie 'Wanneer we opgroeien' van Kevita junior. 

Block party

Streetart / Graffiti

Ates en Jean zijn twee leden van de roemruchtige grafitti collectief Badboyz inc. (bekend van o.a. de Sjors en Sjimmie strip). Op 5 juni maken ze live op het Spui een kunstwerk.

Battle of indo-caribean Drums

De afgelopen decennia zijn binnen de verschillende soorten types drumspel uit het Caribisch gebied de brassbands het meest bekend geworden. Nu is er naast deze traditie een grote scene van indo-carabische drums die minder bekend is bij het grote publiek, maar net zo enerverend, dynamisch en in het oog springend. Terwijl in het Caraïbisch gebied het mengen van culturen en wederkerige inspiratie de normaalste zaak van de wereld is worden er Nederland vaak scheidslijnen aangebracht. Kunst en cultuur is grenzeloos! Met de battle of the Indo-Caribean drums laten we dat zien en vullen we het Caraïbisch narratief aan. In het centrum van Den Haag gaan twee groepen de strijd met elkaar.

Jiv the Chief

Begonnen als danser binnen de hiphopscene en uitgegroeid tot event host en presentator op nationale televisie. Energie, creativiteit, plezier en trots zijn op wie je bent staan centraal bij hem.

Roxy

Roxy is van de generatie van eerste rappers in Nederland. Wellicht wat minder bekend dan haar vrienden zoals King Bee en Tony Scott maar niet minder legendarisch. Ook is zij de moeder van MC Goldy. Speciaal voor deze block party doet ze een dj-set die haar muzikale reis in Nederland representeert. Verwacht rauwe beats en hiphop en meer.

18:30 Interactieve lezing door Indra Boedjarath

Door Indra Boedjarath over interculturele zorg in Nederland sinds de komst van Hindostanen. Om 18.30 uur tot aan aanvang van de voorstelling Kishan

19:30 voorstelling KISHAN van Shailesh Bahoran

De dag sluit af met een dansvoorstelling in Theater aan het Spui. Danser en choreograaf Shailesh Bahoran presenteert KISHAN, een aangrijpende dansvoorstelling over (het belang van) intermenselijk contact. Hiervoor heb je een kaartje nodig.

Tickets