Laagland - Het Nationale Theater - leerjaar 4 t/m 6 | alle leerjaren

maak een reservering

In een kleine gemeente in het groen wordt de rust ruw verstoord als de plaatselijke recreatieplas wordt aangewezen als bestemming voor klimaat neutrale waterwoningen. De drijvende woonwijk is ontwikkeld door de succesvolle tech-ondernemer Hugo (Joris Smit). Als tijdens een ‘keukentafelgesprek’ op het gemeentehuis blijkt dat de lokale bewoners, onder aanvoering van de flexwerkende kabelmonteur Ferry (Mark Rietman), niets moeten hebben van Hugo’s goede bedoelingen ontstaat een verbeten strijd om lands- en lijfsbehoud. Maar wanneer blijkt dat de levens van Hugo en Ferry méér met elkaar verbonden zijn dan ze allebei dachten, krijgt deze strijd een fatale wending.

Nathan Vecht (Onze straat, tv-serie Het jaar van Fortuyn) schreef Laagland op verzoek van regisseur Eric de Vroedt. Het centrale thema is de groeiende ongelijkheid in de samenleving: poverty isn’t about the absence of money, it’s about the absence of dignity.

Educatie

Benieuwd naar de educatiemogelijkheden (inleiding, nagesprek, workshop) bij deze voorstelling? Neem contact op met Tim Lafeber.

Speeldata

Vrije voorstellingen
di 24 oktober 2023
20:15 uur de Koninklijke Schouwburg
wo 25 oktober 2023
20:15 uur de Koninklijke Schouwburg

Prijs per leerling €13,00