Educatie bij Tori

Heb je de swingende roadmovie Tori gezien en ben je nog niet klaar met het avontuur? Ga dan aan de slag met het educatiemateriaal rondom de voorstelling. Speel het spel 'Onze tori' en maak je eigen verhaal. Een tori is een verhaal. De naam komt uit het Srana, de Surinaamse taal.

Onze tori: jouw verhaals is je superkracht

‘Onze tori’ is een spel waarin we op missie gaan. Tijdens deze missie kom je langs verschillende obstakels en plekken waar je opdrachten moet uitvoeren. Door de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren en de missie te volbrengen, ontdek en verken je jouw eigen superkrachten. Gebruik je denkkracht, spierkracht, verbeeldingskracht en daadkracht en ga het avontuur aan!

Het spel is meerdere keren te spelen en kan daarmee ook iedere keer een andere uitkomst hebben. Geschikt voor kinderen uit groep 3, 4 en 5 en hun ouders. Doe de oprachten alleen of samen met een vriend, mama, opa of je buurmeisje.

Downloads

Audiofragmenten

Fragment 1

 

Fragment 2

 

Over de voorstelling

Tori is gebaseerd op het bekroonde boek van Brian Elstak i.s.m. Karin Amatmoekrim. Het is een bloedstollend avontuur over de moedige mensenkinderen Cel, Bones en Zi. Hun vader, de reuzenschildpad Jean-Michel, is een echte ‘tori-man’, een verhalenverteller. Als hij vertelt valt de hele wereld stil om te komen luisteren. Ineens rijdt een geblindeerde limo dwars door het verhaal. Het is Vos, die akelige plannen heeft met Jean-Michel. Cel, Bones en Zi gaan op pad om hun vader te helpen. Gewapend met een potloodzwaard waarmee je tekeningen levend maakt, een ijzersterk Colossusschild waarmee je onkwetsbaar bent en een raadselachtige tijgerklauw die je de kracht van honderd tijgers geeft. Zijn ze tegen de handlangers van de kwaadaardige Vos opgewassen?