Een streepje voor...

Herinrichting van de Koninklijke Schouwburg

De Koninklijke Schouwburg werd ooit gebouwd als ‘stadspaleis’. Help ons mee om er een ‘paleis vóór de stad’ van te maken.

Het theater is de plek van de ontmoeting. Om die ontmoeting te faciliteren werken we er hard aan om elke drempel te slechten, elke beperking te omzeilen en iedereen – jong en oud, uit Den Haag of daarbuiten, zich thuis te laten voelen in onze theaters.

Op dit moment onderschrijft onze grootste thuisbasis, de Koninklijke Schouwburg, deze open huiselijke sfeer nog onvoldoende. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Daarom starten wij op 25 juli a.s. met een grondige herinrichting om de Schouwburg toegankelijk en prettig te maken voor iedereen. Om onze plannen te vervullen, hebben we jouw hulp nodig.

Ik wil graag doneren

Dit is ons plan:

Een bruisend huis voor iedereen

Om het gebouw toegankelijker te maken voor bezoekers met een rolstoel en/of een zichtbare of onzichtbare beperking wordt een deel van bar, de servicebalie en de garderobe verlaagd en de bewegwijzering in het pand vervangen. Daarnaast zal één van de foyers ingericht worden als rustruimte waar bezoekers even kunnen ontsnappen aan de drukte. Ook zullen de horecavoorzieningen worden uitgebreid met onder meer een zomerterras buiten in de rotonde.

Geïnspireerd door de strepen van LeWitt

In 1992 ontwierp de internationaal gerenommeerde Amerikaanse kunstenaar Sol LeWitt een prachtige muurschildering achter de bar in het voorhuis. Het kunstwerk is een van de grootste ecoline kunstwerken van LeWitt in Europa – een absoluut unicum in Den Haag. Om dit bijzondere werk te eren en de stilistische samenhang in het voorhuis te bevorderen, trekken we het kleurenpalet van het kunstwerk door in de rest van het interieur en de foyers.

Wat hebben we nodig?

Een groot deel van de financiering is al rond; zo hebben we al toezeggingen gekregen van de gemeente en verschillende fondsen. We komen nog €30.000,- tekort, maar jij kunt ons helpen het laatste deel van de financiering rond te krijgen.

Wat krijg je ervoor terug?

We zijn je natuurlijk enorm dankbaar voor je donatie, dus doen we graag wat terug.

 • € 5 - Hartelijk bedankt!  
 • € 10 - Hartelijk bedankt!  
 • € 25 - Een chocoladestreep van Het Nationale Theater
  Bij deze donatie ontvang je een chocoladestreep van Het Nationale Theater.  
 • € 50 - Uitnodiging feestelijke ontvangst UIT Festival
  Bij deze donatie ontvang je de chocoladestreep en nodigen we je graag uit voor een feestelijke ontvangst tijdens het UIT Festival in september.  
 • € 100 - Rondleiding 
  Bij deze donatie ontvang je al het bovenstaande plus een rondleiding door de Koninklijke Schouwburg voor twee personen.    
 • € 250 - Twee kaartjes voor een verrassingsvoorstelling
  Bij deze donatie ontvang je al het bovenstaande plus twee kaartjes voor een verrassingsvoorstelling.    
 • € 500 - Woon een repetitie bij van een voorstelling van Het Nationale Theater
  Bij deze donatie ontvang je al het bovenstaande en mag je met twee personen een repetitie bijwonen van een voorstelling van Het Nationale Theater in de Koninklijke Schouwburg.  
 • € 1000 - Adopteer een Sol LeWitt streep
  Bij deze donatie ontvang je al het bovenstaande en adopteer je streep van het kunstwerk van Sol Lewitt. Daarbij ontvang je een certificaat en wordt je naam twee jaar lang vermeld in de Sol LeWitt foyer van de Koninklijke Schouwburg.

Voor meer informatie kun je contact met opnemen met Elsbeth de Witt Wijnen, relatiemanager, via toneelkringen@hnt.nl of 06 137 08 398.

Met steun van

Fonds 1818, Gemeente Den Haag, Gravin van Bylandt Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds, Zuid-Holland, Stichting Zabawas, VSB Fonds, Zadelhoff cultuurfonds. Akzo Nobel, InBev, Merkkwater, Vrumona. Vrienden en Toneeelkringen van Het Nationale Theater, Cultuurpartners van Het Nationale Theater, Sociëteit Koninklijke Schouwburg.

 

. .   .    .