Good Game (GG) | februari 2023

Good Game (GG) (12+)

Studio52nd
Een voorstelling gemaakt door gamers, ook voor wie er niets van snapt

Van de buitenkant zie je weinig aan de gamer. Een blauw verlicht gezicht, een paar drukke vingers, soms een paar woorden door een headset. Een enkele keer vliegen de apparaten door de kamer, vaak hoor je urenlang niets. Geen wonder dat veel ouders zich zorgen maken over hun gamende kind.

Wensen we onze kinderen niet liever echte ervaringen toe? We genieten ervan ze te zien lachen, spelen, bewegen. Dat ze ergens goed in zijn, zich ergens thuis voelen. Maar wie zegt dat gamers dat niet doen? Wat weten ouders nu echt van wat zich op dat scherm afspeelt?

In GOOD GAME (GG) komen deze twee werelden samen. Jonge gamers deelden hun ervaringen met professionele muziektheatermakers van Geluid Maastricht, Studio 52nd en Asko|Schönberg. Hun teksten en composities vormen de basis van een fysieke, muzikale voorstelling, waar ouders samen met hun kinderen naartoe kunnen komen.

Een ode aan de speler en het spel, een zelfbewuste reflectie op de invloed van gamen op je leven, maar vooral: een broodnodige break van het keyboard. Voor ouder én kind

Educatie

In het nagesprek bij de voorstellingen gaan we in op onze digitale levens. Hoe reguleren we onszelf? Hoe gaan we om met de verleidingen van het scherm? Voor ouders is na afloop ook een 'Good e-bag' beschikbaar met handvatten en tools om de gesprekken over gamen aan de keukentafel verder te voeren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Tim Lafeber.

Speeldata

Schoolvoorstelling

ma 13 februari 2023
13:30 uur Theater aan het Spui

Prijs per leerling €11,50

← Terug naar het vo aanbod