Tori (6+)

een bloedstollend avontuur over moedig zijn, poetry en hiphop.

Speellijst

zo 10 & vr 15 okt Den Haag | za 16 okt Amsterdam | zo 17 okt Tilburg | vr 22 okt Haarlem | zo 24 okt Rotterdam | za 30 okt Enschede | zo 7 nov Rotterdam | zo 14 nov Utrecht

Over Tori

Tori  is gebaseerd op het bekroonde boek van Brian Elstak i.s.m. Karin Amatmoekrim. Het is een bloedstollend avontuur over de moedige mensenkinderen Cel, Bones en Zi. Hun vader, de reuzenschildpad Jean-Michel, is een echte ‘tori-man’, een verhalenverteller. Als hij vertelt valt de hele wereld stil om te komen luisteren.  

Ineens rijdt een geblindeerde limo dwars door het verhaal. Het is Vos, die akelige plannen heeft met Jean-Michel. Cel, Bones en Zi gaan op pad om hun vader te helpen. Gewapend met een potloodzwaard waarmee je tekeningen levend maakt, een ijzersterk Colossusschild waarmee je onkwetsbaar bent en een raadselachtige tijgerklauw die je de kracht van honderd tijgers geeft. Zijn ze tegen de handlangers van de kwaadaardige Vos opgewassen?  

Hiphop, graphic design én theater 
Het werk van beeldend kunstenaar Brian Elstak was te zien in het Stedelijk Museum, siert op albumcovers en hij werkte mee aan videoclips van internationaal bekende hiphopartiesten. Elstak won in 2018 de Zilveren Penseel voor Tori. Schrijver Maarten van Hinte en regisseur Marjorie Boston van RIGHTABOUTNOW INC. maken van Elstak’s Tori een spannende voorstelling waarin theater samenkomt met animatie en met live DJ beats. 

Recensies

De theaterkrant: " Tori is zo vooral een kleurrijke viering van het spontane en de mengvorm, griot, Sjeherazade, Marvel ineen."

NRC: "‘Tori’ van HNTjong is een uitbundige mix van fysiek muziektheater, hiphop en graphic novelachtige animaties."

De Volkskrant :"Het verhaal, naar een boek van Brian Elstak, zit vol met subtiele verwijzingen naar de actualiteit."

Cast & Crew

Regie: Marjorie Boston (RIGHTABOUTNOW INC.) 
Regieassistentie: Kaja van Bruggen 
Tekst: Maarten van Hinte, naar het boek van Brian Elstak i.s.m. Karin Amatmoekrim  
Grafics: Brian Elstak 
Spel: Leandro Ceder, Ivan Words, Ritzah Statia en Gustav Borremans
DJ: Jasmine Perez  
Dramaturgie: Martine Manten