Het Nationale Theater wordt steeds duurzamer

Welke wereld laten we na voor onze kinderen? Die vraag staat centraal in The Children van Eric de Vroedt. De voorstelling is aanleiding geweest om nog eens goed naar onze manier van produceren te kijken. Hoe kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen en slimmere keuzes maken voor onze decors, kostuums en vervoer? Wat kunnen we hergebruiken, zijn er betere materialen en hoe kunnen we onze CO² uitstoot verlagen?

Als bezoeker van onze theaters merk je dat ook. De brochures en programmaboekjes drukken we op gerecycled papier. We serveren geen water meer in flesjes tijdens de pauze. En wil je met de taxi naar huis aan het einde van de avond? Dan zorgen wij voor 100% elektrisch vervoer van Hofstadtax.

De verandering naar een duurzamere wereld maken we samen. Daarom zoeken wij partners met dezelfde blik op de toekomst. We hebben ons aangesloten het Haags Klimaatpact, net als 300 andere organisaties in de stad. Samen helpen we mee om Den Haag voor 2030 klimaatneutraal te maken.

De gemeente Den Haag is eigenaar van onze theaters: de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3. Samen met de gemeente en experts in het verduurzamen van historische gebouwen bekijken we de mogelijkheden om onze theaters klimaatneutraal te maken. In 2021 krijgt Theater aan het Spui een nieuwe klimaatinstallatie, we zoeken samen met de gemeente naar de meest duurzame keuze hiervoor.

Zo maken we samen de wereld elke dag een beetje groener.