Duurzaamheid bij Het Nationale Theater

De gemeente Den Haag is eigenaar van onze theaters: de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3. Samen met de gemeente en experts in het verduurzamen van historische gebouwen bekijken we de mogelijkheden om onze theaters klimaatneutraal te maken.

Wat merk jij ervan?

Als bezoeker van onze theaters merk je dat ook. De brochures en programmaboekjes drukken we op gerecycled papier. We serveren geen water meer in flesjes tijdens de pauze. En wil je met de taxi naar huis aan het einde van de avond? Dan zorgen wij voor 100% elektrisch vervoer van Hofstadtax.

Gezuiverd kraanwater in onze foyers
In onze foyers schenken wij gezuiverd Haags kraanwater van hoge kwaliteit, in een herbruikbare fles. Geen plastic flessen meer, geen opslag, geen transport. Met watertappunten voor gekoeld, bruisend en gefilterd water.

Wat doen we achter de schermen?

Wij kijken steeds opnieuw naar onze manier van produceren. Hoe kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen en slimmere keuzes maken voor onze decors, kostuums en vervoer? Wat kunnen we hergebruiken, zijn er betere materialen en hoe kunnen we onze CO² uitstoot verlagen?

Met wie werken we samen?

De verandering naar een duurzamere wereld maken we samen. Daarom zoeken wij partners met dezelfde blik op de toekomst. We hebben ons aangesloten het Haags Klimaatpact, net als 300 andere organisaties in de stad. Samen helpen we mee om Den Haag voor 2030 klimaatneutraal te maken.