Wij zijn Nederland (4+ & 6+ 8+ 10+)

HNTjong

Seizoen 2018/2019

HNTjong heeft het klassenproject genaamd 'Wij zijn Nederland'. Dit project bestaat uit vier verschillende voorstellingen voor de basisschool. Diverse acteurs komen in de klas van de leerlingen een voorstelling spelen. Waarbij er voor elke leeftijdgroep een er een ander verhaal is, echter het thema is altijd hetzelfde: identiteit. Bij elke voorstelling hoort een kleine fantasievolle lesbrief waarmee de leerkracht het project na de voorstelling met de klas afsluit.


Groep 1&2 
Op een bijzonder eiland is een klein mannetje de baas. Hij verzamelt op het strand schatten, die de zee speciaal voor hem achterlaat. "Van mij!" roept het mannetje dan blij. Maar hoewel vanuit grote hoogte een wijze berg over hem waakt, mist het mannetje een speciale vriend. Als er op een dag een mens aanspoelt kan hij zijn geluk niet op. "Van mij!" roept hij uit! Maar daarmee lijkt de mens het niet eens.

Groep 3&4
Misschien heb je wel eens geklop gehoord tijdens de rekenles? Of zacht gesnurk dat uit het plafond leek te komen? Of misschien heb je wel eens ’s ochtends als je binnenkwam in de klas een dikke bruine haar op je stoel gevonden, terwijl je zelf helemaal geen bruine haren hebt? Dat kan. Dat zijn namelijk de sporen van het monster.

Groep 5&6
In 'Grensrechters' trekken Maxime en Charlie een grens in de klas. De ene helft van de klas is nu het land van Maxime en de andere het land van Charlie. Zij volgen namelijk de "premieropleiding" en lopen deze middag stage in de klas. Charlie laat zijn/haar onderdanen direct marcheren en een volkslied zingen, terwijl Maxime in een kring luistert naar alle ideeën van zijn/haar burgers over hoe zij het land willen inrichten.

Groep 7&8
Het is het beste om zoveel mogelijk op elkaar te gaan lijken. Zo spreken twinfluencers Jack en Joey wanneer zij de klas binnen komen. De tweeling verdeelt de klas in koppels en spoort hen aan vanaf nu ook als tweeling door het leven te gaan. Als ‘wij’ sta je immers altijd sterker.