Emma Buysse

Emma Buysse maakt vanaf augustus 2022 deel uit van het acteursensemble van Het Nationale Theater. Ze werd geboren op 19 december 1995 en groeide op in Culemborg. In 2021 studeerde Emma af als acteur aan de Toneelacademie in Maastricht.

Afgelopen seizoen was Emma te zien in De eeuw van mijn moeder, Coriolanus en Laagland. Dit seizoen speelt ze Brown Sugar Baby en Laagland.

Biografie

Tijdens haar laatste jaar aan de Toneelacademie liep Emma stage bij Skylight van Theater Oostpool en Het Nationale Theater (regie Jeroen De Man). Haar tweede stage was bij Het Nationale Theater in De eeuw van mijn moeder (regie Eric de Vroedt).

Na haar afstuderen speelde Emma de rol van Masja in Een Meeuw, een bewerking van Tsjechovs toneelklassieker door Ilja Leonard Pfeijffer voor Toneelgroep Maastricht. Ook speelde ze de hoofdrol in Nederland: een teleurstellend kutland in Europa van TC Macabre. 

Naast haar acteerwerk is Emma actief als theatermaker. In 2019 schreef ze met regisseur Luna Joosten de voorstelling Great People, waarvoor ze de Best of Fringe Award wonnen. In 2021 kreeg hun samenwerking een vervolg met de monoloog Crybaby, die te zien was in diverse theaters en op festival Theater aan Zee 2022.

Te zien in