mei 2022 | vrije en schoolvoorstelling

ALLEEN TE BOEKEN VOOR SCHOLEN IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS

Moord met de grote M (12+)

Theatertroep
Een super spannende en komische whodunnit in Oud-Romeinse setting: de moord op Julius Caesar in een gloednieuw jasje.

Reserveer

Moord met de grote M (12+)

De Spelersfederatie en de Theatertroep slaan de handen ineen met regisseur Pieter Kramer, schijver Don Duyns en acteur Dick van den Toorn! Moord met een grote M, een politieke Romeinse komedie, is een scherpe satire over het moordcomplot op Julius Caesar. In 48 v Chr. werd hij door de senaat aangesteld als dictator, maar men vreesde dat hij te veel macht naar zich toe zou trekken. De moord op hem wordt gezien als een moord op de dictatuur, dolkstoten uitgedeeld door een democratie die zich bedreigd voelt. Maar na zijn dood vervalt het Romeinse rijk in chaos en burgeroorlog.

De voorstelling onderzoekt de complexiteit van machtsverhoudingen en het spanningsveld tussen recht en rechtvaardigheid, en stelt de vraag of Caesar er niet een béétje om gevraagd had…

Moord met een grote M, een politieke Romeinse komedie, is een krimi meets Romeinse tragedie meets komedie meets politieke thriller. Voor iedereen van 12-112, een voorstelling voor jong, oud en alles er tussenin, buiten de traditie van dé familievoorstellingen van Pieter Kramer en Don Duijns bij Theater Rotterdam.

Disclaimer: overeenkomsten met politieke leiders of voorvallen uit de actualiteit zijn niet geheel niet op toeval gebaseerd.

Educatie

Er is lesmateriaal aanwezig.

Speeldata

Schoolvoorstelling

Vrije voorstelling

do 12 mei 2022

13:30 uur Theater aan het Spui - Zaal 1

do 12 mei 2022

20:30 uur Theater aan het Spui - Zaal 1

Prijs per leerling €11,50

← Terug naar het vo aanbod