april 2022 | vrije en schoolvoorstellingen

ALLEEN TE BOEKEN VOOR SCHOLEN IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS

De Memers (14+)

De Nieuwe Oost / Booi Kluivig
Een ode aan al die eigenzinnige plaatjes online; de internetmemes. Laat je in deze live cinemavoorstelling meevoeren in deze wonderlijke wereld.

Reserveer

De Memers (14+)

Een hedendaagse voorstelling over internetcultuur. In De Memers wordt een ode gemaakt aan al die eigenzinnige plaatjes online; de internetmemes. Booi onderzoekt dit internetfenomeen en maakt de vertaalslag van de typerende beeldtaal en internetcultuur naar het theater. Van LOLcats tot simps. Van Big Chungus tot Dat Boi. Van Rick Rolling tot Pepe The Frog. Of je nou een totale normie bent of een doorgewinterde shitposter. Laat je in deze live cinemavoorstelling meevoeren in de wonderlijke wereld van edgy internetmemes.

Educatie

Workshop ‘Analoge Meme-Maker’ 
Booi Kluiving bedacht de ‘Analoge Meme-Maker’: een zelf- gemaakte technologische kast die het hele proces van het maken van internetmemes (van het uitzoeken van een template tot het posten op een ‘prikbord’) analoog maakt. Leerlingen zoeken hun favoriete memes uit, kopiëren deze en schrijven er teksten bij. Al doende reflecteren ze op de grenzen van humor in deze online kunstvorm.

Speeldata

Schoolvoorstellingen

Vrije voorstelling

do 7 apr 2022

13:30 uur Zaal 3

vr 8 apr 2022

13:30 uur Zaal 3

vr 8 apr 2022

20:30 uur Zaal 3

Prijs per leerling €11,50

← Terug naar het vo aanbod