Don't wanna touch (14+) - DOX & Young Gangsters - leerjaar 3 t/m 6 | alle niveaus

maak een reservering

In de hiphopscene is sprake van een competitieve machocultuur, waarin weinig ruimte is voor kwetsbaarheid. De angst bestaat om voor queer te worden aangezien. Fysieke en emotionele intimiteit tussen mannen is niet vanzelfsprekend. In Don’t Wanna Touch onderzoeken DOX en YoungGangsters de angst voor, het verlangen naar en de betekenis van aanraking binnen de hiphopscene.

Hoe vanzelfsprekend is intimiteit? Waarom zijn sommige mannelijke dansers in de hiphopscene angstig voor een aanraking die seksueel of amoureus geïnterpreteerd kan worden, door het publiek of collega’s? Is de hiphopscene homofoob? Welk imago kun je verliezen? In Don’t Wanna Touch wordt de liefdevolle, gewelddadige, seksuele, sensuele, vriendschappelijke aanraking onderzocht. De jonge choreograaf Simon Bus is zelf onderdeel van de hiphopscene. Samen met de ervaren 'actietheater'-regisseur Annechien de Vocht van YoungGangsters en vijf performers maakt hij een spannende voorstelling waarin allerlei hokjes rondom intimiteit worden doorbroken.

Educatie

Er is een veelzijdig programma beschikbaar waaruit scholen en theaters hun eigen keuze kunnen maken. Van dansworkshop tot verdiepend nagesprek, van filmpjes, podcasts en artikelen op de interactieve educatie-pagina van DOX tot peer-to-peer over intimiteit. Al het materiaal nodigt uit tot een actueel gesprek over intimiteit, stereotyperend denken en kwetsbaarheid. Tijdens de 'stage fighting'-workshop staat het vergroten van zelfvertrouwen door middel van aanraking centraal. Goede timing, samenwerking en veiligheid staan voorop. Met verschillende vecht- en danstechnieken ontdekken de leerlingen hun kwetsbaarheid en leren ze elkaar te vertrouwen.

Speeldata

Schoolvoorstellingen
ma 13 nov 2023
10:00 uur Theater aan het Spui | Zaal 1
ma 13 nov 2023
13:30 uur Theater aan het Spui | Zaal 1

Prijs per leerling €11,50

Boeken via Cultuurschakel

De gemeente Den Haag stimuleert scholen om met hun leerlingen de Haagse culturele instellingen te bezoeken. Daarom stelt zij voor de leerjaren 1, 2 en 3 per leerling €5,- subsidie beschikbaar. Voorwaarde om in aanmerking te komen voor de subsidie, is dat de school gebruik maakt van de landelijke CJP Cultuurkaart. Meer info op www.cultuurschakel.nl/inschrijven. Vragen over het inschrijven bij Cultuurschakel kun je stellen aan Frauke van Opstal.

boek deze voorstelling via Cultuurschakel