Superposition (15+)- Toneelschuur Producties - leerjaar 4 t/m 6 | alle niveaus

maak een reservering

Een internationaal topteam van Nederlandse en Japanse wiskundigen is dichtbij het ontdekken van een formule die cultuurverschillen verklaart. Tijdens verschillende uitwisselingen ondervinden ze aan den lijve de urgentie om nu toch snel tot grondig begrip van elkaars culturen te komen. Hun clashes en misverstanden onderling vormen het beste argument dat hun formule broodnodig is. In de wiskunde is er 1 waarheid, en om die in stand te houden worden er soms imaginaire getallen verzonnen of wordt er met nog-niet-bewezen theorieën gewerkt. Is er ook zo’n waarheid over culturen? Of kunnen er, net als in de kwantummechanica, ook twee verschillende dingen tegelijk waar zijn?

Superposition is een humoristische voorstelling als een absurde algebraïsche vergelijking: de overeenkomsten en verschillen tussen Nederland en Japan, tussen kansrekening en geometrie, tussen man en vrouw en tussen nieuwkomerschap en ervaring worden tegen elkaar afgezet.

Educatie

bij deze voorstelling is geen educatiemateriaal ontwikkeld. Benieuwd of er iets mogelijk is? Neem contact op met Tim Lafeber.

Speeldata

Vrije voorstellingen
wo 6 dec 2023
20:15 uur Theater aan het Spui | Zaal 2
do 7 dec 2023
20:15 uur Theater aan het Spui | Zaal 2

Prijs per leerling €11,50