februari 2022 | vrije en schoolvoorstelling

ALLEEN TE BOEKEN VOOR SCHOLEN IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS

Hoe ik talent voor het leven kreeg (12+)

Wat we doen
Vijf acteurs, vijf muzikanten en vijftig mensen met een vluchtverleden vertellen het indringende èn humoristische verhaal van Semmier Kariem, een jonge man die asiel aanvraagt in Nederland. Semmier droomt van een nieuw leven, maar het AZC wordt voor hem een bijna magisch dorp waar hij eindeloos wacht.

Reserveer

Hoe ik talent voor het leven kreeg (12+)

Hoe ik talent voor het leven kreeg is gebaseerd op het veelgeprezen boek van Rodaan Al Galidi. Acteurs, musici van het Amsterdams Andalusisch Orkest en tientallen nieuwe Nederlanders (statushouders) brengen dit verhaal naar het theater. Zij vertellen samen het verhaal van Semmier Kariem, een jonge man die asiel aanvraagt, van een nieuw leven droomt en soms hopeloos verstrikt raakt in het systeem. Het AZC wordt voor hem een bijna magisch dorp waar hij Nederland vanaf de zijlijn bestudeert.

Een grootse voorstelling over wachten, onmacht en het lot. Met livemuziek van het Amsterdams Andalusisch Orkest en een bijzonder ensemble.

Educatie

De Expeditie
Inhoud en ontmoeting komen samen in De Expeditie. Mensen uit het AZC, nieuwkomers, theaterliefhebbers, beleidsmakers, bedrijven, kunstenaars en bezoekers: iedereen is uitgenodigd om tijdens De Expeditie hun blikveld te verbreden, elkaar te ontmoeten en samen in gesprek te gaan over de vraag: wat vinden we menselijk? Dat doen we met een uiteenlopend programma met debat, short documentaires, fotografie, beeldende kunst, muziek, eten en comedy en meer. Allemaal bieden zij een eigen menselijk perspectief op hoe het is het om te vluchten en een nieuw leven op te bouwen in een vreemd land.

Het programma bestaat onder meer uit: films van Movies that Matter, exposities van Humanity House en Stichting de Vrolijkheid, een installatie van Studio L.A, talkshows met wisselende gasten, eten van Safa’s Kitchen, livemuziek, workshops en een Dabka night afterparty.

Speeldata

Schoolvoorstelling

Vrije voorstelling

vr 4 feb 2022

13:30 uur Koninklijke Schouwburg

do 3 feb 2022 

tijd volgt Koninklijke Schouwburg

vr 4 feb 2022 

tijd volgt Koninklijke Schouwburg

Prijs per leerling €13,00

← Terug naar het vo aanbod