HNTeducatie in de vrije tijd

Theater voor Keti Koti
Ben je nieuwsgierig en wil je onderzoeken wat wij vieren en herdenken tijdens Keti Koti? Dan is dit jongerenproject van Het Nationale Theater iets voor jou! In 2022 maken we de performance: Waar we komen & waar we gaan.

Meld je gratis aan ⟶
Theater Na de Dam
Voor Theater Na de Dam, de theatermanifestatie in het kader van de 4 mei-herdenking, maakt Het Nationale Theater elk jaar een voorstelling met jongeren over de Tweede Wereldoorlog in Den Haag.
 Ga mee op reis in 2022 voor de voorstelling 'Laten we bij het bankje beginnen'.

Ga mee op reis ⟶
Dag van de Kinderrechten
Zijn mensenrechten hetzelfde als kinderrechten? Wanneer heb je ergens recht op en wie bepaalt dat? Met deze vragen starten tien Haagse jongeren hun onderzoek naar 'recht'
. Betreedt op 20 november samen met andere Haagse jongeren het podium van de Koninklijke Schouwburg.

Bekijk project ⟶
De Kindertroonrede

In 2022 organiseren we in samenwerking met ProDemos en ABN AMRO wederom de Kindertroonrede van Nederland. Een groep Haagse jongeren brengen de ideeën en plannen van leerlingen uit heel Nederland op het podium van de Koninklijke Schouwburg.

Pak dat podium ⟶
HNTdeMotor
De beweging voor en door jongeren die vooruit willen van Het Nationale Theater. 


Check de evenementen ⟶
Theaterwerkplaatsen
Schuilt er in jou een maker? Doe dan mee aan een van de theaterwerkplaatsen in de schoolvakantie. Vol nieuwsgierigheid, inspiratie en vragen gaan we een dag, een week of langer aan de slag en maken we samen een korte voorstelling. 


Aankomende werkplaatsen ⟶
De eeuw van mijn voorouders (GEWEEST)
Tien Haagse jongeren 
met roots in het voormalig Nederlands-Indië starten een persoonlijke zoektocht naar hun verleden. Een onderzoek naar zichzelf en de kracht van het zwijgen.

Find your roots⟶