A Country Inside My Head | januari 2023

A County Inside My Head (12+)

HNTjong
A Country Inside My Head vertelt de eerlijke, grappige en rauwe verhalen van jonge meiden die naar Nederland zijn gekomen om een nieuw bestaan op te bouwen.

Reserveer

Op basis van interviews zijn verhalen verzameld over je thuis voelen, opnieuw beginnen en opgroeien in een nieuwe cultuur. Sanne Schumacher heeft deze interviews vertaald naar een theatertekst vanuit een vrouwelijk perspectief.

In de voorstelling volgen we Afia die een aantal jaar geleden met haar ouders vanuit Ghana naar Nederland is vertrokken. Zij maakt een film voor haar zusje, die binnenkort dezelfde reis zal afleggen. Op deze manier hoopt Afia haar zusje voor te bereiden op het leven in Nederland en te laten zien hoe je als jonge vrouw een nieuw leven kunt opbouwen in een vreemd land. 

Educatie

Bij A Country Inside My Head is een uitgebreid educatieprogramma beschikbaar. Het publiek krijgt in het voorprogramma dilemma’s en thema’s voorgelegd en onderzoekt de vraag ‘waar voel jij je thuis?’. In het nagesprek onderzoeken leerlingen hun eigen hokjes denken, ze bevragen hun eigen zijn en krijgen ruimte om hierover een open dialoog met elkaar aan te gaan.
Daarnaast zijn er, speciaal voor de ISK leerlingen, drie lesbrieven ontwikkeld rondom het thema ‘wat is thuis?’.

HNTjong in de klas

Deze voorstelling speelt ook op scholen voor twee klassen per voorstelling. Maximaal twee keer op één dag. Hiervoor is een ruim lokaal nodig die verduisterd kan worden. Meer informatie over deze voorstelling bij jou op school? Mail Tim Lafeber. Dagen en prijzen in overleg.

Boeken via Cultuurschakel

De gemeente Den Haag stimuleert scholen om met hun leerlingen de Haagse culturele instellingen te bezoeken. Daarom stelt zij voor de leerjaren 1, 2 en 3 per leerling €5,- subsidie beschikbaar. Voorwaarde om in aanmerking te komen voor de subsidie, is dat de school gebruik maakt van de landelijke CJP Cultuurkaart. Meer info op www.cultuurschakel.nl/inschrijven. Vragen over het inschrijven bij Cultuurschakel kun je stellen aan Frauke van Opstal

boek deze voorstelling via Cultuurschakel

Speeldata

Schoolvoorstellingen

ma 23 januari 2023
10:30 uur Zaal 3
13:30 uur Zaal 3
di 24 januari 2023
10:30 uur Zaal 3
13:30 uur Zaal 3
wo 25 januari 2023
10:30 uur Zaal 3
13:30 uur Zaal 3

Prijs per leerling in het theater €11,50

← Terug naar het vo aanbod