The Coronavirus Time Capsule

De pandemie door de ogen van jongeren over de hele wereld

Week 12: Endings and Beginnings

Dit is week 12, het einde van The Coronavirus Timecapsule. 12 weken waarin wij onze gedachten, gevoelens en ervaringen tijdens corona deelden. We begonnen met 15 over het leven binnenshuis. We werkten samen met jongeren uit Kenya. We nodigden nog eens 80 jongeren uit om een manifest te maken voor Premier Rutte, maar vooral voor onszelf. We voerden een intensief gesprek tussen zwart en wit voor de video ‘who we live with’. Nu sluiten we af met een compilatie van de 12 weken en begraven we onze quarantainetijd, want dat doe je met een tijdcapsule, begraven. Maar de gesprekken dragen we met ons mee, we waren samen in een tijd van alleen. We hopen elkaar écht te ontmoeten in een theaterzaal, na de zomer. En misschien wil jij dan wel écht komen kijken naar wat wij dan te zeggen hebben.

Over The Coronavirus Time Capsule

Negen jongeren uit Den Haag en zes jongeren uit Amsterdam zullen elke week in een nieuwe video hun gedachten, gevoelens en ervaringen van het leven binnenshuis documenteren. Zo creëren we gezamenlijk met alle andere theatergroepen van over de hele wereld The Coronavirus Time Capsule, waarin we een beeld schetsen van hoe jongeren over de hele wereld theater maakten in deze vreemde tijd van quarantaines en lockdowns.

The Coronavirus Time Capsule is een nieuw project waarin groepen jonge mensen van over de hele wereld door middel van wekelijkse opdrachten een gezamenlijke time capsule maken. Het project is een initiatief van theatergezelschap Company Three uit Londen. Al 120 groepen uit 16 verschillende landen doen mee, dat zijn 2500 jongeren. Het Nationale Theater en Internationaal Theater Amsterdam sluiten zich hier gezamenlijk bij aan en maken samen iedere week een eigen video.

Iedere vrijdag komt er een nieuwe video online.

Week 11: Who we live with

“In plaats van je mond dicht houden, moeten we met elkaar praten. Naar elkaar luisteren. Elkaar proberen te begrijpen. Stil zijn is geen optie meer. We hebben elkaar nodig.” In week 11 gingen onze jongeren elke dag met elkaar in gesprek over racisme en discriminatie en leerden zo, terwijl ze werkten aan deze video, elkaars verhaal kennen.

Week 10: Mental health

Na de 'Coronavirus Time Capsule XL: When this is over' werken we nu weer verder aan onze #CoronavirusTimeCapsule. En het is alweer tijd voor week 10! Met deze week als onderwerp mental health. Wat doen de jongeren om hun mentale gezondheid te helpen, en hoe helpen ze zichzelf herinneren dit te blijven doen ná corona?

Week 8 + 9 - Coronavirus Time Capsule XL: When this is over

Laten we niet teruggaan naar hoe het was, maar naar wat kan worden!

Premier Rutte daagde ons uit. Hij vroeg ons om mee te denken en dat hebben we gedaan. Over veel, met veel verschillende jongeren vanuit heel Nederland. We maakten met 80 jongeren deze CoronavirusTimecapsule XL, met als titel: When This Is Over – Een hoopvol manifest voor de toekomst. We roepen iedereen op om mee te doen en dan hebben we het natuurlijk niet alleen over jongeren. De wereld veranderen doen we namelijk met zijn allen! En hierna zien we elkaar in het theater, want dat is wat ons verbindt. We hopen jullie daar ook te zien!

Het manifest

Bekijk de losse video's van When this is over

Week 7: Letting off steam

ogen dicht.

zucht… adem in, adem stokt

geen adem

zucht…

Hoe blaas je stoom af in deze tijden van lockdown terwijl er zoveel niet mag? Onze jongeren geven je deze week een inkijkje in hoe zij dat doen door muziek te maken, te schrijven en te bewegen. Waar val jij op terug in deze tijd?

Week 6: Social Distancing

Deze week deden onze 6 Amsterdamse en 9 Haagse jongeren onderzoek naar de anderhalve meter samenleving. Hoeveel is anderhalve meter nou echt? En hoe gaat het normale leven eruit zien als er altijd afstand gehouden moet worden? Met welke oplossingen moeten we dan komen, en werken die dan wel altijd?

Week 5: Kenia exchange

Deze week reizen wij digitaal af naar Kenia, waar we samenwerken met de Rosslyn Theatre en aanhaken bij hun thema van week 7: eten!

Bekijk de Keniaanse versie:

En bekijk de recepten in het kookboek:

Eerdere weken

Week 4: School life

Week 3: Dutch National Holidays

Week 2

Week 1

Zelf meedoen?

The Coronavirus Time Capsule is een project voor groepen jongeren overal op de wereld, bedacht door Company Three.

Kijk op de website van Company Three om te zien hoe jij ook mee kunt doen.