Hoofdzaken

Dag van de Kinderrechten

 

Hoe weet je of het goed gaat? Kun je geluk en gezondheid meten? En hoe zit dat met tevredenheid, liefde en zorg? We starten een onderzoek naar de gesteldheid van de Kinderrechten. Op 20 november is het de Internationale dag van de rechten van het Kind (Universal Children's Day). En dat gaan we vieren.

Volgens een rapport van Unicef gaat het slecht met de mentale gezondheid van de jeugd. De afgelopen twee jaar is er veel gebeurd in het leven van iedereen, maar zeker in dat van jongvolwassenen. We leren van elkaar, van vrienden, familie en andere leeftijdsgenoten om ons heen. Maar wat als dat ineens allemaal wegvalt. Hoe kijken we zelf terug op deze periode? Wat leerden we hiervan en wat moet er absoluut anders. Hoe weet je of het goed gaat? Kun je geluk en gezondheid meten? En hoe zit dat met tevredenheid, liefde en zorg? In Hoofdzaken leggen we onszelf lansg ‘de lat’ van de Kinderrechten. We focussen ons op de mentale gezondheid van jongvolwassenen en hoe je kan meten of je mentaal 'gezond' bent.

Op het toneel van de Koninklijke Schouwburg

Van onze bevindingen maken we een korte presentatie met een theaterdocent. De voorstelling is onderdeel van de viering van de rechten van het kind in De Koninklijke Schouwburg. In de zaal zitten 100 kinderen uit groep 7/8 die op school zelf de rechten van het kind onder de loep hebben genomen.

Wij zoeken jou!

We zoeken een club van tien Haagse jongeren tussen de 14 en 20 jaar uit alle wijken van Den Haag. Samen starten we dit onderzoek die uitmond in een performance. Willen en kunnen acteren is geen eis. Iedereen staat binnen zijn eigen kracht. Kan jij goed rappen, dansen, koken, drummen, schrijven, schilderen of TikToks maken? Dan zetten we die kracht in om een succesvol onderzoek te doen.

Aan de slag

Meld je aan via het aanmeldingsformulier. We werken twee weekenden (29 en 30 oktober & 5 en 6 november) in Den Haag, monteren een dag in de Schouwburg (15 november) en presenteren op 16 november. In het aanmeldformulier kun je aangeven wanneer je niet aanwezig kan zijn.

15 en 16 november vinden plaats onder schooltijd. Wij kunnen je een brief maken die je aan school kan geven om aan te tonen dat je deelneemt aan dit traject. Je bent verder zelf verantwoordelijk om dit te regelen. Geef in het formulier aan als je deze brief wilt ontvangen.

Doe mee