Laura H. | mei 2023

Laura H.

Oostpool
De afstand tussen waar je staat en waar je naar kijkt, is bepalend voor wat je ziet Naar de gelijknamige bestseller van Thomas Rueb

Reserveer

In 2016 ontsnapt een jonge Nederlandse vrouw met haar twee kinderen uit het kalifaat. Iedereen raakt in de ban van dit nieuws. Wie is deze vrouw? Hoe kwam ze daar terecht? Hoe wist ze te ontsnappen? En waarom werd ze opgepakt?

Het verhaal liet Thomas Rueb niet los. Hij ging op zoek naar het antwoord op de vraag wat Laura bezielde om in 2015 met haar man en kinderen naar het kalifaat af te reizen. Rueb sprak meer dan 150 uur met Laura, haar vader en andere betrokkenen. Hij las de politieverslagen, WhatsApp-conversaties en reisde naar Koerdistan en Irak om alle puzzelstukjes bij elkaar te verzamelen. Het resultaat is een aangrijpend verhaal.

Dit verhaal wordt nu anders ontvangen dan eerder het geval was. Waar in 2019 Laura H. vooral gezien werd als slachtoffer, kom je nu vrijwel meteen in een verhitte discussie terecht. Je bent dader of slachtoffer, goed of fout, voor of tegen. Een gesprek over religie en extremisme lijkt, ironisch genoeg, niet meer mogelijk zonder een zwart-witoordeel.

Educatie

Bij deze voorstelling zit geen eduatiemateriaal. Benieuwd of er iets mogelijk is? Neem contact op met Tim Lafeber.

Speeldata

Vrije voorstellingen

di 16 mei 2023 
20:15 uur Koninklijke Schouwburg
wo 17 mei 2023 
20:15 uur Koninklijke Schouwburg

Prijs per leerling €11,50

← Terug naar het vo aanbod